maanantai 22. elokuuta 2022

Lasivitriini Nuutajärven Lasikylässä lauantaina 27.8.2022

 

Kaupantekoa Lasivitriini-tapahtumassa 2019.


Lasivitriini on vuosittain järjestettävä tapahtuma lasinkeräilijöille ja erityisesti sellaisille, jotka haluavat tietää lasista enemmän. Päivän aikana voi tutustua monipuolisesti lasin tarjontaan, kartuttaa lasikokoelmaansa ja tehdä löytöjä niin uutta kuin vanhaa lasia tarjoavilta pöydiltä. Lasivitriinin kävijöillä on mahdollisuus myös nähdä lasinpuhaltamista. Jos mielessäsi on lasin valmistukseen liittyviä kysymyksiä, Lasivitriinissä niihin sinulle vastaavat lasinpuhaltajat ja taiteilijat itse.

 

Aamu alkoi myyntiosastojen rakentamisella.


Vanhan lasin tunnistuspalvelu järjestetään taiteilijaprofessori Kaj Franckin suunnittelemassa lasimuseossa ja samalla voi tutustua Designmuseo Nuutajärven ainutlaatuiseen kokoelmaan.

 

Lasiesineitä tunnistamassa vuonna 2019 Hannele Viilomaa ja Kaisa Koivisto.


Tapahtuman jännittävä kohokohta on lasihuutokauppa klo 13, jossa harvinaisetkin keräilykappaleet vaihtavat omistajaa. Näyttö aukeaa klo 12. 

Huutokaupan näytössä vuonna 2019.



 

Lasivitriinin järjestävät Nuutajärven Galleria osuuskunta NuGO ja huutokauppahuone Piijuska Ky. Lisätiedot Facebook: Lasivitriini.

 


Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2009. Oheiset kuvat ovat vuoden 2019 tapahtumasta. Viime vuonna 2021 Lasivitriiniä ei voitu järjestää koronarajoitusten vuoksi.


Tapahtumassa myydään muutakin kuin lasiesineitä.





 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti