tiistai 30. elokuuta 2022

Konstrundan 3.-4.9.2022

 

  Kuva: Jenni Tuominen


Vuosittain yhtenä syyskuun viikonloppuna taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaiset avaavat ovensa yleisölle. Keskeinen tavoite on tarjota keskusteluja, työnäytöksiä ja voimaannuttavia kokemuksia kävijöille.

Konstrundan on vakiintunut valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään Suomessa vuosittain. Tänä vuonna Konstrundan järjestetään viikonloppuna 3.-4.9.2022 klo 11–17, silloin noin 450 ammattitaiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa avaavat työhuoneensa ja työpajansa yleisölle.

Mukana on tälläkin kertaa myös lasia materiaalinaan käyttäviä taiteilijoita, esim. Markus Mäkinen (Nuutajärvi), Kari Kuisma (Pori) ja Minna Tuohisto-Kokko (Koskenkorva).

 

Kuva: Markus Mäkinen


Lisätietoja osallistujista löydät Konstrundanin verkkosivuilta Ateljeet-sivun alta. Kannattaa myös seurata Konstrundania Facebookissa ja Instagramissa, siellä julkaistaan jatkuvasti erilaisia kollaaseja osallistujien töistä. Kollaasit antavat erittäin hyvän kuvan siitä, mitä kaikkea tapahtuman aikana voi nähdä. 

Konstrundanin tavoitteena on lisätä ymmärrystä kotimaisesta nykytaiteesta, käsityöstä ja muotoilusta. Konstrundan tukee osallistujien ammatillista toimintaa tarjoamalla uusia asiakaskontakteja ja verkostoja. Tämä on erityisen tärkeää aikana, jolloin yhä muuttuva maailmantilanne vaikuttaa toimintaan.

 "Juuri nyt taide ja eri ihmisten väliset kohtaamiset ovat tärkeitä!" sanoo Konstrundanin projektipäällikkö Martina Lindberg. "Pandemia on hellittänyt, mutta synkät pilvet varjostavat edelleen arkea - taide voi olla keino saada muuta ajateltavaa tai sen kautta voi ilmaista ajatuksiaan." 


Konstrundanin 15-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetään tänä vuonna taidearpajaiset, joissa arvotaan kahdeksan luovaa kokemusta. Voittoina ovat esimerkiksi kuvataide- tai keramiikkatyöpaja ja valokuvaussessio. Arpajaiset ovat kävijöille maksuttomia, ja jokaisessa kohteessa kävijä voi täyttää yhden arpalipukkeen. Voitot esitellään jokaisessa Konstrundan kohteessa ja verkossa. Voittajat arvotaan ja julkaistaan verkkosivuilla lokakuussa.

Lähde: https://www.konstrundan.fi/fi/alku/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti