tiistai 13. huhtikuuta 2021

Karhula-Iittalan lahjapakkaus 69

 


Oheisissa kuvissa on sama kuuden tähtimaalatun lasin puolen tusinan setti molemmissa rasioissa, mutta pahvirasian koristekuvio poikkeaa. Toisessa on tuttu Karhula–Iittalan teksteillä koristeltu versio ja toisessa on punaisella pohjalla kukkia. Karhula-Iittala on käyttänyt samaa kukkakuviota myös sinisellä pohjalla: hiljattain tässä blogissa julkaistiin kuva lahden kynttilänjalan pakkauksesta ja siinä oli tuo versio: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2021/04/karhula-iittalan-kynttilanjalkoja.html


Näiden ryyppylasien muotoilijasta ei ole varmuutta, 

eikä siitä ovatko nämä Karhulan vain Iittalan tuotantoa.


Snapsilasit ovat korkeudeltaan 5,5 cm 

ja suuaukon halkaisija on 5 cm.


Kullanvärisellä maalilla on tehty ilmeisen 

ripeään tahtiin tyylitellyt tähtikuviot.


 

LISÄYS 15.4.:

Lasit ovat Erkki Vesannon muotoilemat ja Iittalan valmistamat. Mallin numero on 1042 ja tuotannossa ne olivat 1947 - 1951. Valmistettu myös ilman koristemaalausta.

Kiitos Pertille tunnistamisesta!

2 kommenttia:

  1. Onko kellään tietoa kuka valmisti Karhulan ja Karhula-Iittalan pakkaukset? Iittalan pakkaukset valmisti/valmistaa Euran Paperi. Euran Paperi on myös painanut nimensä laatikoihin.

    VastaaPoista
  2. Ahlströmin omistama Kauttuan paperitehdas aloitti toimintansa 1907 ja 1937 sen lähelle Ahlström perusti Euran Paperi Oy:n jatkojalostamaan paperitehtaan tuotantoa. Siellä tehtiin mm. hylly- ja pakkauspapereita, Vaxo-läpivahattua eväspaperia, servettejä yms., vähittäiskaupan pakkauksia sekä sodan jälkeen erityisesti makeis- ym. kuluttajapakkauksia ja karamellipapereita NL:oon.
    Loogista olisi, että Ahlströmin omistamat lasitehtaat Karhulassa ja Iittalassa olisivat tilanneet pakkauksia samaan konserniin kuuluvalta Euran paperilta.
    Mutta ennen vuotta 1937 pakkaukset on pitänyt tilata jostain muualta.

    VastaaPoista