tiistai 18. elokuuta 2020

Lasivitriini-tapahtuma lauantaina NuutajärvelläLasivitriini on vuosittain järjestettävä tapahtuma erityisesti niille, jotka haluavat tietää lasista enemmän. Tapahtumapäivän aikana voi monipuolisesti tutustua lasin tarjontaan, kartuttaa lasikokoelmaansa ja tehdä löytöjä niin uutta kuin vanhaa lasia myyvien alan ammattilaisten ja yksityisten keräilijöiden valikoimista. Lasivitriinin kävijöillä on mahdollisuus nähdä ja jopa itse kokeilla lasinpuhaltamista. Lasin valmistukseen liittyviin kysymyksiin Lasivitriinissä vastaavat lasinpuhaltajat ja taiteilijat itse. Vanhan lasin tunnistuspalvelu järjestetään ainutlaatuisessa, taiteilijaprofessori Kaj Franckin suunnittelemassa lasimuseossa, samalla voi tutustua Designmuseo Nuutajärven ainutlaatuiseen kokoelmaan. Päivän jännittävä kohokohta on lasihuutokauppa, jossa harvinaisetkin keräilykappaleet vaihtavat omistajaa.Lasivitriini –tapahtumapäivä on lauantaina 22.8.2020 klo 1016.Lasikylässä jälleen monipuolista nähtävää ja ohjelmaa: lasintunnistusta, näyttelyitä, luento lasialan opinnoista, pajat ja myymälät avoinna, Kahvila + Keittiö Sylvin herkut, huutokauppa sekä tänä vuonna poikkeuksellisesti myyntipöydät ulkona Peräkonttikirppis-tyyliin.Lasivitriini-tapahtuma järjestetään nyt 11. kerran.


Voit varata myyntipaikan / lisätietoja: puh. 044 039 6511, lasigalleria@gmail.com / NuGO Shop. Paikan hinta 10€, oma pöytä mukaan.Lasivitriini-päivänä 22.8. järjestäjät jakavat 150:lle ensimmäiselle kävijälle kirjan: Into & Polte, Nuutajärven lasikylän tekijöiden tarinoita. Tervetuloa Lasikylään ja noutamaan kirja, niin kauan kun niitä riittää!

Into & Polte -kirjaan on haastateltu yli 30 Nuutajärven lasikylässä toimivaa taiteilijaa, muotoilijaa ja osaajaa. Polttopisteessä on vuosi 2014, jolloin alkoi kylän ”kolmas elämä”. Ensimmäinen elämä kartanon lasipruukina kesti 157 vuotta, toinen elämä yritysvetoisena lasitehdaskylänä 64 vuotta, ja kolmas elämä itsenäisten taidekäsityöläisten kylänä on kirjaa kirjoitettaessa aluillaan. Kirja vie kylän tekijöiden työpajoihin ja ajatuksiin siitä, millä tavalla he vuorostaan haluavat jatkaa Suomen vanhimman lasikylän tarinaa. Kirjan kirjoittaja Marja-Leena Salo on toimittaja ja vapaa kirjoittaja, joka on asunut Nuutajärvellä vuodesta 1983.Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti