keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Montako Nanny Stillin esinettä on kuvassa ?




Bukowskin huutokauppasivustolle ilmestyi eilen kohde, jossa sanotaan olevan ”NANNY STILL, five glass vases from Riihimäen Lasi, Finland.” Kuitenkaan kuvassa ei taida olla yhtään hänen muotoilemaansa esinettä. Keskellä ja oikealla on Tamara Aladinin Tulppaani-sarjan maljakot, Toinen oikealta on Ulla-Maija Vikmanin Puisto-sarjan maljakko. Toinen vasemmalta on ehkä Riihimäen Lasin maljakko 1374, jota pidetään myös Aladinin muotoilemana.

Kuva: https://www.bukowskis.com/fi/lots/1215724-
nanny-still-five-glass-vases-from-riihimaen-lasi-finland

Moni ostaja luottaa siihen, että ns. laatuhuutokauppojen ilmoittamiin tietoihin voisi luottaa. Joskus näiden huutokauppatalojen nettisivuilta otettuja ruutukaappauskuvia käytetään kirpputoreilla aitoustodistuksina. Ei kuitenkaan pitäisi luottaa, koska huutokauppatalot eivät ota vastuuta huutokauppaluettelossa esitetyistä tiedoista. He eivät ilmeisesti tarkista myyjän ilmoittamia tietoja. Onneksi harvoin kuitenkaan ihan näin harhaanjohtavaa tietoa julkaistaan ns. laatuhuutokaupan sivuilla. 
Voisiko se olla kilpailuvaltti, jos joku huutokauppatalo ilmoittaisi, että heidän ilmoittamansa tiedot on tarkistettu ja ne pitävät paikkansa?


Ohessa poimintoja huutokauppatalojen verkkosivuilta siitä miten ne rajaavat omaa vastuutaan.

Bukowskilla sivuilla julkaistuissa ostoehtojen kohdassa ”12. Virhevastuu” todetaan mm.:

Kohteen kuvia sekä tietoja/kuvausta esim. Verkkosivustolla on käytettävä vain Kohteen tunnistamiseksi, eikä Bukowskis vastaa virheellisistä tai puutteellisista tiedoista/kuvauksesta, mikäli virhe ei ole merkittävä.



Kohteesta annetut tiedot esimerkiksi Kohteen tekijästä, aitoudesta, iästä, käytetystä tekniikasta, kunnosta tai alkuperästä, kuten myös tiedot Kohteen yleisestä kunnosta, aiemmista vaurioista ja korjauksista ym. toimivat vain ohjenuorana Ostajalle tämän itse tutkiessa Kohdetta.



Hagelstamin nettisivuilta löytyvät heidän ”Yleiset ostoehdot” ja sen kohdassa 2. on ”luettelossa annetut tiedot ja kohteen kunto” ja sieltä löytyy virke:

”Huutokaupan järjestäjä vastaa luettelon tiedoissa mahdollisesti olevista olennaisista virheistä ainoastaan, mikäli virheet johtuvat törkeästä huolimattomuudesta Huutokaupan järjestäjän puolelta.”



Helanderin Huutokaupan yleiset ehdot löytyvät heidän verkkosivultaan ja sen kohdassa ”1.8. Kohteiden kunto” mainitaan:

1.8.2 Huutokauppaluettelo on lyhyt listamainen informaatio huutokaupasta olevista kohteista. Sen tarkoituksena on helpottaa tuotteiden ostamista. Tuotekuvaukset huutokauppaluettelossa eivät ole asiantuntijalausuntoja. Helander ei vastaa luettelossa ilmenevistä virheistä, ml. paino- ja mittavirheet, virheet kohteen tekijästä, aitoudesta, iästä, tekniikasta, kunnosta tai alkuperästä. Luettelon kuvat ovat kohteen tunnistamiseen, ei sen kunnon, virheiden tai puutteiden arvioimiseksi.




Kiitos Timolle juttuvinkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti