keskiviikko 19. helmikuuta 2020

TV:stä tuttu amanuenssi lasimuseoon


Helmikuun alussa on Suomen lasimuseossa aloittanut uusi amanuenssi: Johanna Lindfors. Hän on melkein kaikille suomalaisille tuttu Yle TV1:n esittämästä Antiikkia, antiikkia -ohjelmasta, jonka yksi asiantuntija hän oli vuosina 2008–2015. Lasin harrastajille hän tuttu myös Hagelstamin ja Bukowskin huutokauppataloista, joissa hän on työskennellyt mm. intendenttinä ja taideasiantuntijana.

Lindfors on opiskellut taidehistoriaa ja museologiaa, hänellä tutkinnot Englannista ja Helsingin yliopistosta sekä lisäksi opintoja Uppsalan yliopistossa.

Amanuenssi Johanna Lindfors Suomen lasimuseon 
suuressa salissa graffititaiteilija EGS:n Writing Stories 
with Three Letters –näyttelyn keskellä.

Antiikkia, antiikkia –ohjelma teki kesällä 2014 erikoisjakson Timo Sarpanevasta ja ohjelmaan sisältyi osuus Gladiaattori –lasiveistoksen uustuotantoversioiden valmistamisesta Iittalassa syksyllä 2013. Lindfors oli kuvausryhmän kanssa paikan päällä:
–Se oli vaikuttava kokemus nähdä kuinka hytissä eri ammattien edustajat tekivät saumatonta yhteistyötä ja oli hienoa tavata vanhoja mestareita, kuten esimerkiksi ylihyttimestari Reka Löflund.
 
Johanna Lindfors pitää mm. Aimo Okkolinin tuotannosta ja hänen rakkain lasiesineensä on hopeareunainen Pirkko-malja, jota Riihimäen Lasi valmisti Kultakeskukselle 1970-luvulla. Maljaa on käytetty Johannan itsensä kastemaljana ja sitä on käytetty myös hänen lastensa kastajaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti