perjantai 14. kesäkuuta 2019

Nuutajärvi-päivä lauantaina 15.6.


 
Menneinä vuosina Nuutajärvi-päivää on vietetty 
toukokuussa, usein kuukautta aikaisemmin kuin nyt. 
Kuva on toukokuulta 2013.




Luvassa runsas tapahtumapäivä, joka kokoaa Nuutajärven Lasikylän ystävät 43:tta kertaa yhteen. Nuutajärvi-päivä lauantaina 15.6.2019  klo 10–15.


 
OHJELMA

Klo 10 Myymälät, pajat, museo, kesänäyttely ja Pruukinraitin tori aukeaa
Klo 10–14 Lasinpuhallusta nähtävillä Lasikomppanian hytissä
Klo 11 Tapahtuman avaa Urjalan kunnan hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi
Klo 11.15 Sixty Five-yhtye esiintyy
Klo 13 Taide-esineiden huutokauppa
(näyttö klo 12 alkaen päälavan vieressä toriteltassa
)
Klo 14 Sixty Five-yhtye esiintyy

Koko tapahtuman ajan klo 10–15:
- Iittala Outletin torimyynti sisäpihalla.
- Pruukinraitin tori
- Designmuseo Nuutajärvi avoinna. Vapaa sisäänpääsy.
- Nuutajärven Lasikylän kesänäyttely 2019 (useassa eri hallissa). Vapaa sisäänpääsy.
  ALEMPANA TARKEMMIN TÄSTÄ NÄYTTELYSTÄ
- Mahdollisten aarteiden kirppis (klo 10–16).
- Laser-ammuntaa (lasihytin takatilassa).
- Halihukka halaa ja pyöräilyttää lapsia (pyöräkierros 1€).
- Pomppulinna lapsille, 5€/hlö. Tapahtuman ajan yhdellä maksulla.
- Linnunpönttöjen rakentamista lapsille Paja-rakennuksen yläkerrassa Urjalan metsästäjien opastuksessa. Maksuton. Klo 10 alkaen niin kauan kuin materiaalia riittää.
- Iittala Outletissa runsaasti Nuutajärvi-päivän tarjouksia (Iittala Outlet avoinna klo 10–18).
- Kahvila-Keittiö Sylvi palvelee koko tapahtuman ajan (klo 9–16) Tarjolla lounasta, suolaista, makeaa, jäätelöä sekä virvokkeita!





Why Not - Finnish American Art Glass -lasitaidenäyttely


Nuutajärvellä, Urjalassa, järjestettävä uuden lasitaiteen näyttely esittelee tänä kesänä poikkeuksellisen laajasti suomalaisia lasintekijöitä. Näyttelyyn osallistuu lähes 30 taiteilijaa ja näyttely levittäytyy ympäri kulttuurihistoriallisestikin merkittävää Nuutajärven Lasikylää. Kansainvälisen ulottuvuuden näyttelyyn tuo Nuutajärvellä työskentelevä Fulbright-stipendiaatti, yhdysvaltalainen taiteilija Jonathan Capps.

Näyttelyyn on kutsuttu suomalaisia taiteilijoita, muotoilijoita ja lasinpuhaltajia, jotka työskentelevät kuuman lasin parissa ja joilla on ollut uransa aikana jokin yhteys Nuutajärveen. Jonathan Capps on tehnyt tiivistä yhteistyötä suomalaisten lasintekijöiden kanssa toimien monessa eri roolissa niin teosten ideoinnissa ja valmistuksessa kuin myös näyttelyn toteuttamisessa.

Näyttelyn nimi kumpuaa kysymyksistä, ihmetyksistä ja vieraista tekniikoista kahden erilaisen taiteilijan kohdatessa. Kun ensin kummastellaan voiko jotakin tehdä, päädytään toteamaan miksi ei voisi ”why not”. Näistä kohtaamisista on syntynyt ennakkoluulotonta yhteistyötä, jonka tulokset ovat esillä koko kesän ajan.

Näyttelyssä ovat mukana: Jonathan Capps, Henni Eliala, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Otto Koivuranta, Teemu Kylvö, Kaappo Lähdesmäki, Camilla Moberg, Jonas Paajanen, Anu Penttinen, Ritva-Liisa Pohjalainen, Heikki Punkari, Paula Pääkkönen, Johannes Rantasalo, Kimmo Reinikka, Helmi Remes, Gina Salaris, Jenni Salminen, Markku Salo, Johanna Smith, Jenni Sorsa, Lea Swantz, Kirsti Taiviola, Antti Torstensson, Milla Vaahtera, Aada Vainio ja Heikki Viinikainen.

Why Not – Finnish American Art Glass -näyttely on avoinna
31.5.–1.9.2019 ma–su klo 11–16. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO yhteistyössä taiteilija Jonathan Cappsin kanssa. Osuuskunnan tavoitteena on vahvistaa Nuutajärven asemaa uuden taidelasin keskuksena sekä edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti