lauantai 21. huhtikuuta 2018

Tapio Wirkkala Retrospective esillä vielä tämän viikonlopun


 
 
STILL / LIFE - Tapio Wirkkala Retrospective  avaa Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan elämäntyölle omistetun Aukion vaihtuvien näyttelyiden tilan. Näyttely on esillä EMMAssa 22.4.2018 asti.


 
Näyttely perustuu muotoilija Harri Koskisen ideoimaan ideoimaan näyttelykonseptiin, joka esittelee Tapio Wirkkalan elämää ja työtä kollegan ja nykymuotoilijan silmin. Näyttelykokonaisuus on suurelta osalta peräisin EMMAan tallennetusta Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelmasta. Mukana on myös lainoja muilta museoilta, valmistajilta ja yksityishenkilöiltä. Näyttelyn ovat kuratoineet Harri Koskinen ja Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiö yhdessä. Näyttelyrakenteet ja visuaalinen ilme ovat Harri Koskisen suunnittelemia.


 
Näyttely jakaantuu kahteen osioon, LIFE esittelee Wirkkalan työtä ja elämää, työprosesseja, matkoja ja luovan työn taustoja. Osio sisältää runsaasti Wirkkalalle tärkeää henkilökohtaista esineistöä. STILL osio nostaa esiin Wirkkalan kuvanveistäjänä, jonka käsissä taipuivat eri materiaalit lasista vaneriin. Mukana on teollista tuotantoa, uniikkeja taide-esineitä sekä prototyyppejä, luonnoksia ja arkistomateriaalia. Kaiken kaikkiaan näyttely käsittää nelisensataa esinettä.
 

 
STILL / LIFE on vuosina 2015–2016 vietetyn Tapio Wirkkala Rut Bryk -juhlavuoden päänäyttely. Se on ennen EMMAa nähty taidemuseo Korundissa Rovaniemellä, saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa Inarissa sekä Seinäjoen taidehallissa.

 
EMMA, Espoon kaupunki ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö avasivat Aukion, eli 1000 m2:n laajennuksen Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelmalle ja arkistolle sekä muotoiluun keskittyville näyttelyille. Katseluvarasto tuo laajan yli 5000 esinettä, mallia, piirustusta, luonnosta, prototyyppiä sekä valokuvaa käsittävän Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelman ja arkiston saavutettavaksi yleisölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti