keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Helena Tynellin Aurinkopulloja tulossa myyntiin Suomen lasimuseoonHelena Tynellin muotoileman Aurinkopullon
uustuotantoversio on valmistettu Lasismissa.

 
Helena Tynellin (1918–2016) syntymän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistetaan klassikoksi muodostunutta Aurinkopulloa kaikkiaan 300 kappaleen erä studiolasituotantona Lasismin lasistudiossa Riihimäellä. Aurinkopulloja tulee rajoitettu erä yksinoikeudella myyntiin Suomen lasimuseoon 17.5.2018 klo 18.00 alkaen. Pullon hinta on 320 € ja niitä myydään max. 1 / asiakas.

Aurinkopullot on numeroitu ja jokaisessa pullossa on pohjaan upotettu leima: Helena Tynell 100. Pullot ovat keskikokoisia (230 mm korkeita) ja niiden valmistuksessa on käytetty alkuperäistä muottia. Uusiin Aurinkopulloihin valittu sävy (Reichenbach 039, vaaleansininen) ei kuulu alkuperäisiin Aurinkopullon sävyihin, vaan se on valittu Helena Tynellin lempivärin mukaisesti. Pullojen värin tasaisuus ja muodon täsmällisyys voivat vaihdella alkuperäisestä.

Aurinkopullojen valmistusta voi seurata 18.–19.4.2018 klo 11.00–16.30 Lasismin lasistudiossa Riihimäellä (Lasitehtaanaukio 2)

13 kommenttia:

 1. Taitavat olla siis toiseksi suurimpia ? Kokojahan oli 4

  VastaaPoista
 2. Saako näitä mitenkään varattua?
  Paikalle kun ei tule pääsemään millään muotoa ��

  VastaaPoista
 3. Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsenille on varattu kiintiö, josta he voivat varata. Tarkemmat ohjeet jäsenkirjeessä, joka postitetaan heti vapun jälkeen. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä nettisivujen kautta: https://www.suomenlasimuseonystavat.fi/lomake.html?id=2

  VastaaPoista
 4. Suomen lasimuseon ystäville on tullut ilmeisesti edellä mainitusta syystä johtuen kymmeniä jäsenhakemuksia parin päivän aikana. Jäsenhakemusten käsittely vie aikansa ja jäsenmaksun pitää olla maksettuna ennen varauksen tekemistä. Yhdistyksellä on vajaat 900 jäsentä, joten kaikille jäsenille ei Aurinkopulloja riitä. Varauksia voi tehdä vasta kun varausaika on alkanut - menettelyohjeet jäsenkirjeessä toukokuun alussa.

  VastaaPoista
 5. Hei! Toivottavasti lähetätte laskut ajoissa. Harmillisen pienen erän teette. Menevät varmasti kuin kuumille kiville!

  VastaaPoista
 6. Anonyymin kirjoittajan sanamuodosta syntyy helposti sellainen käsitys, että hän luulee bloginpitäjän olevan pullojen teettäjä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan teettäjinä toimivat Helena Tynellin perilliset, joidan hallussa alkueräinen muotti on ollut. He ovat päättäneet pullojen värin ja valmistettavien pullojen määrän sekä valmistuspaikan. He ovat myös antaneet pullojen myynnin yksinoikeuden Suomen lasimuseolle. Valmistusmärästä on kiintiöity osuus Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsenille. Näin pullojen valmistamisella saadaan herätettyä kiinnostusta lasimuseossa kesän ajan esillä olevaa Helena Tynellin tuotantoa esittelevää näyttelyä kohtaan. Pullojen myynnin keskittämisellä Tynellin perilliset tukevat lasimuseon toimintaa taloudellisesti. Myös lasimuseon ystäväyhdistystä he tukevat myöntämällä tämän kiintiön jäsenyyden perusteella myytävistä Aurinkopulloista.
  Siitä olen samaa mieltä anonyymin kirjoittajan kanssa, että menevät varmasti kaupaksi hetkessä.

  VastaaPoista
 7. Hei, onko tietoa kuinka suuri tuo Lasimuseon ystäville varattu kiintiö on? nimimerkillä itsekin juuri liityin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oletetaan, että Lasimuseon ystävillä on noin tuhat jäsentä. Luuletko, että ns. aidot Lasimuseon ystävät päästää tuosta heille varatusta aurinkopullujen kiintiöstään, oli se sitten sata tai kaksisataa, yhtään sellaisille jäsenille, jotka vain aurinkopullo mielessään ovat liittyneet?

   Poista
  2. Mistä lasimuseon ystävät tietää, millä perusteella joku on liittynyt? Kuka valitsee varauksen saajat? Aika erikoista toimintaa, jos valikoidaan. Eikö silloin myös aikaisemmin liittyneiden keskuudessa pidä jotenkin pisteyttää ”tosi ystävät”, kun varmasti jo tuossa joukossa tulee ryntäys varauksiin.

   Poista
 8. Olisiko reilua jos varanneiden kesken suoritettaisiin valvottu arvonta keille pullo myydään,kaikki eivät varmaan saa tuota ohjekirjettä samaan aikaan ,niin ei silloin myöskään ole tasa-arvossa tuohon varauslistaan nähden,itsellenikään ei vielä ole tullut tuota kirjettä.

  VastaaPoista
 9. Vanha linkki SLMY:n jäseneksi liittymiseen ei enää toimi. Tässä uusi linkki:
  https://www.flomembers.com/lasimuseonystavat/members/application/createApplication?_lang=fi

  VastaaPoista