sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kansainvälinen lasialan workshop Nuutajärvellä


Boyd Sugiki ja Lisa Zerkowitz, demo GAS Congerence,
Corning Museum of Glass, USA, June 2016.
Kuva: Nuutajärven lasikoulu
 
Yhdysvaltalaiset lasitaiteilijat Boyd Sugiki ja Lisa Zerkowitz tulevat Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutuksen kutsumana opettamaan Nuutajärvelle 3. – 6.4.2017. Workshop järjestetään Ao Tavastian opetustiloissa Nuutajärven Vanhassa Hytissä.

Boyd Sugiki ja Lisa Zerkowitz ovat kansainvälisesti tunnettuja taiteilijoita, lasintekijöitä ja opettajia. Heidän yrityksensä Two Tone Studios toimii Seattlessa, Yhdysvalloissa. Oman tuotantonsa suunnittelun ja valmistamisen lisäksi Boyd ja Lisa opettavat yhdysvaltalaisten koulutusten lisäksi säännöllisesti ulkomailla, mm. Kanadassa, Turkissa, Japanissa ja Koreassa. Vierailu Suomessa on pariskunnan ensimmäinen.

Workshopin tavoitteena on lisätä tietotaitoa laadukkaasta ja kustannustehokkaasta tiimityöskentelystä lasin taideteollisessa valmistuksessa. Boyd Sugikin ja Lisa Zerkowitzin työnäytökset järjestetään maanantaista torstaihin klo 9 – 11. Iltapäivisin vierailevat opettajat ohjaavat Ammattiopisto Tavastian lasialan opiskelijoita.

Lasikoulu toivottaa kaikki aiheesta kiinnostuneet tervetulleiksi seuraamaan työskentelyä. Tarkempia tietoja työskentelyaikataulusta ja sisällöstä (juomalasi, lieriö, kulho, pullo) julkaistaan lasialan koulutuksen facebook-sivulla maaliskuun lopulla.

Workshopin toteuttamiseksi on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta.

Lasialan perustutkintoon voi hakea 23.4. saakka ja lasinpuhaltajakisällin ammattitutkintoon hakuaika on 3.4. – 6.8.2017. Hakulomakkeet löytyvät osoitteesta www.kktavastia.fi.

 
BOYD SUGIKI & LISA ZERKOWITZ WORKSHOP
Aikataulupäivitys / Demot klo 9 - 11

Maanantai 3.4. Juomalasi
Tiistai 4.4. Lieriö
Keskiviikko 5.4. Kulho
Torstai 6.4. Pullo

Tiistaina klo 15.30 - 16.30 Slideshow (Boyd, Lisa, Two Tone Studios)

 
Lähteet:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti