keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Tänään liputetaan Veteraanipäivän kunniaksi


Tämä kansallismaisema on ilmeisesti Kolilta.
Osaako joku kertoa mikä firma on tuon
logon takana; A.Hj.L ?
 
Kansallinen veteraanipäivä on Suomessa sotaveteraanien kunniaksi 27. huhtikuuta vietettävä juhlapäivä ja yleinen liputuspäivä. Sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987 osana Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlavuotta.
 
Upea funkisrakennus, mutta mikä talo ja missä ?
 
Oheiset pienet taskupeilit ovat ilmeisesti 1930-luvulta. Niissä on peilipinnan sisäpuolella kansallisesti kohottavia kuva-aiheita.

4 kommenttia:

 1. Niinisalon kasarmeja

  VastaaPoista
 2. A.Hj.L = Anton Hjalmar Leppälän Lasinjalostustehdas

  VastaaPoista
 3. Kuvan funkisrakennus löytyy Niinisalosta. On entinen suojeluskunnan koulutuskerskus

  VastaaPoista
 4. Kiitos asiantuntevista kommenteista !

  Wikipediasta sitaatti:
  Varuskunnan keskeinen rakennus on arkkitehti Kalle Lehtovuoren suunnittelema rakennustaiteellisesti erittäin edustava, vuonna 1935 valmistunut funkkistyylinen Lamellikasarmi. Kolmikerroksisen rakennuksen pohjapinta-ala on 3 706 m² ja tilavuus 48 100 m³. Rakennus peruskorjattiin ensimmäisen kerran vuosina 1967−1968 ja uudelleen Museoviraston valvonnassa 2000-luvun alussa. Yhtenä huomattavana muutoksena ulkonäköön rakennuksen sisäänkäynteihin lisättiin tuulikaapit. Samaa rakennustyyliä edustaa varuskuntasairaala vuodelta 1937.

  Kansallisbiografiasta sitaatti:
  Teollisuusneuvos Anton Hjalmar Leppälä (1886–1949)
  A. Hj. Leppälän Lasijalostustehtaan toimitusjohtaja
  Anton Hjalmar Leppälä oli itseoppinut liikemies ja teollisuuden harjoittaja. Hän loi kansakoulupohjalta menestyvän teollisuusyrityksen, jonka päätuotteina olivat erilaiset peilit sekä näiden lisätarvikkeet. Leppälä työskenteli peilien parissa käytännössä koko liikemiesuransa ajan. Hänet tunnettiin myös lukuisista luottamustoimista ja voimakkaista puheista suomalaisen käsityön ja pienteollisuuden arvostuksen kohottamiseksi.

  VastaaPoista