maanantai 25. toukokuuta 2015

Uusi upea lasikirja


Glass from Finland –kirjan kansi.

Monta erilaista Timo Sarpanevan Lansettia. Kirjan upeat
valokuvat ovat Rauno Träskelinin taidonnäytteitä.
 
Sveitsiläispariskunta Bruno ja Christina Bischofberger on kerännyt suomalaista modernia muotoilua pitkään ja heillä on laaja kokoelma. Nyt tuon kokoelman lasiesineitä on esillä Venetsiassa San Giorgion saarella lasiin erikoistuneessa Le Stanza del Vetro –näyttelytilassa. Suomalaisasiantuntijat Kaisa Koivisto ja Pekka Korvenmaa ovat kuratoineet Glass from Finland -näyttelyn, joka on esillä 2.8.2015 asti.

Kaj Franckin värikkäitä pokaalimaljoja.
 
Kaj Franckin Kremlin kellot –karahveja.
 
Näyttelyyn liittyy upea julkaisu, jonka ovat toimittaneet Koivisto ja Korvenmaa. Kirjassa on 416 isokokoista (23x28 cm) sivua, joilla on upeita suurikokoisia värivalokuvia suomalaisista huippuesineistä. Kuvissa on myös sellaisia esineitä, joita suomalaisissa kirjoissa ei ole ainakaan näin hienosti esitelty. Tututkin esineet on kuvattu osin uudella tapaa esitettyinä.

Arttu Brummerin kuplalasia.

Gunnel Nymanin lasiin kätkettyä kauneutta.

Kirjassa on 6 artikkelia, joiden jälkeen esitellään 9 muotoilijaa ja heifän teoksiaan: Arttu Brummer, Göran Hongell, Aino Marsio-Aalto, Alvar Aalto, Gunnel Nyman, Tapio Wirkkala, Kaj Franck, Timo Sarpaneva, Oiva Toikka. Perinteiset isot suomalaiset lasitehtaat saavat myös esittelyn: Nuutajärvi, Iittala, Karhula ja Riihimäki.
 
Suomalaisten lasitehtaiden tiedot pähkinänkuoressa löytyvät kirjasta.
 
Aino Aallon muotoilemia lasiesineitä valmistetaan edelleen.
 
Kirjan nimi on GLASS FROM FINLAND in the Bischofberger collection ja kirjaa on nyt myytävänä Suomen lasimuseon myymälässä hintaan 48 euroa.


Näyttelypaikan ja näyttelyn esittely: http://www.lestanzedelvetro.it/en/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti