perjantai 13. maaliskuuta 2015

Markku Salon vuosikoira 2015: DIIVA


Markku Salo: Diiva -vuosikoira 2015.
 
Muotoilija Markku Salon Diiva-vuosikoira julkistetaan huomenna 14.3. Kolmatta Vuosikoiraa valmistetaan edeltäjiensä tapaan rajattu sarja. Vuosikoirat on valmistettu Nuutajärven Lasikomppanian hytissä, kuten muutkin Salon lasiteokset.

Diiva-vuosikoira on saanut innoituksensa muotoilijan kiinnostuksesta kirkkaaseen lasiin. Värillisen lasin taitajana tunnettu Salo arvostaa kirkkaassa lasissa sen ”peruslasisia” ominaisuuksia: läpinäkyvyyttä, loistoa ja selkeyttä. Se sopeutuu kaikkialle ja on omiaan luomaan tasapainoa moniväriseen ympäristöön. Salo käyttää Diiva-koirassa kahta kehittämäänsä tekniikkaa: metalliverkkomuottia ja koiratekniikkaa. Metalliseen verkkomuottiin puhallettuun esineeseen syntyy kolmiulotteinen pinta, joka sädehtii ympäristön valoja heijastaessaan. Jo 90-luvun alussa kehittämänsä koiratekniikan ansiosta metallinen runko pysyy puolestaan tukevasti kiinni lasisessa koirassa. Diiva-koirassa on viitteitä myös Salon Diiva-lasistoon, joka on toteutettu metalliverkkomuottitekniikalla. Diiva-koiran huippuna on jokaisen koiran ylpeys: häntä, joka on timanttihiottua kristallia.

Diiva-vuosikoirat on puhaltanut nuutajärveläinen lasinpuhallusverstakko, johon kuuluvat lasinpuhaltajat Janne Rahunen, Markus Elo, Otto Koivuranta ja Jani Setälä.

Diiva-vuosikoiria valmistetaan 100 kappaleen signeerattu sarja. Hinta muotoilijan galleriassa on 350 euroa.

Kevään toinen uutuus, Lady-maljakko, on suunniteltu käytettävyyden ja esteettisyyden ehdoilla. Maljakon kapea uuma tukee kasveja eikä päästä niitä leviämään hallitsemattomasti. Lady on kodin kaunistus myös ilman kukkia. Sitä voi käyttää myös juomakarahvina. Lady-maljakon hinta on 55 euroa.
 
Markku Salo: Lady –maljakko/karahvi.
 
Markku Salo on työskennellyt Nuutajärven lasikylässä vuodesta 1983. Kuluvan vuoden työskentely keskittyy valtaosin Tampereen keskussairaalan kampukselle valmistuvan uuden sairaalan taideteoksiin. Salolta on tilattu Munuais/infektiotautisairaalaan mittava, jokaiseen neljään kerrokseen ulottuva Veden tarinoita -teoskokonaisuus. Se julkistetaan loppuvuonna 2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti