torstai 12. maaliskuuta 2015

Ann Wåhlströmin Expressions –näyttely lasimuseossa 6.3. – 31.5.

 
Ruotsalainen taiteilija Ann Wåhlström on taustaltaan lasinpuhaltaja ja muotoilija. Hän opiskeli lasinpuhallusta Orreforsin lasikoulussa Ruotsissa ja Pilchuck Schoolissa USA:ssa, missä hän tutustui studiolasiin. Tässä yhdistyivät kummankin maailman – perinteisen ruotsalaisen koulutuksen ja kokeellisemman amerikkalaisen lähestymistavan – parhaat puolet. Wåhlström jatkoi myöhemmin opintojaan sekä Tukholman Konstfackissa että Rhode Island School of Designissa USA:ssa.

1980-luvun alussa Wåhlström loi omia mallejaan puhaltamalla. Hän piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä vuonna 1985 New Yorkissa Gallery Nilsson / New Glass -galleriassa, josta Kosta Boda ”keksi” hänet. Tästä alkoi 20-vuotinen yhteistyö ruotsalaisen lasinvalmistajan kanssa, jolle Wåhlström suunnitteli lukuisia sarjoja ja näyttelyitä. Hän on saanut useita kertoja arvostetun ”Utmärkt svensk Form” -palkinnon. Vuodesta 2005 Tukholmassa asunut Wåhlström työskentelee lasitaiteen ja muotoilun parissa.

”Suomalainen lasi on aina inspiroinut minua ja olen sen vuoksi hyvin iloinen saadessani tilaisuuden tuoda töitäni esille Suomen lasimuseoon.”  Ann Wåhlström.
 

 

 

 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti