sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lasimuseo on taas avoinna


Riihimäellä sijaitsevan Suomen lasimuseon tammikuinen huoltokausi on ohitse ja museo on taas avoinna yleisölle normaalien aukioloaikojen puitteissa: http://www.suomenlasimuseo.fi/Suomen-Lasimuseo/Sivut/Aukioloajat-ja-yhteystiedot/

Kuluvan vuoden ensimmäinen erikoisnäyttely avautuu yleisölle 13.2.: 
Anu Penttinen: Planes, 2013.
Kuva: Uzi Varon  /  Suomen lasimuseo


13.2. – 10.5. 2015 Suomen lasi elää 7 Finnish Glass Lives 
 

Jo seitsemäs Suomen lasi elää – Finnish Glass Lives -näyttely esittelee lasimuotoilua vuosilta 2010 – 2014. Suomen lasimuseon jurytetyssä näyttelyssä on esillä yli 120 lasitaiteilijan taide-esineitä ja piensarjoja.

Aikoinaan muotoilija Oppi Untrachtin ideasta nimensä saanut näyttelysarja ”Suomen lasi elää – Finnish Glass lives” on edennyt jo seitsemänteen katselmukseen käsittäen lasitaiteen vuodet 2010 – 2014. Suomen lasimuseo on näin suorittanut suomalaisen lasin lähihistorian dokumentointia 35 vuoden ajalta. Vastaavaa toimintaa ei tarkkuudessaan ole tullut esille muualta maailmasta, mutta lasimuseossa se on valtakunnallisen erikoismuseon ydinosaamisen (dokumentointi, tallennus ja tiedonkeruu) tärkeimpiä tehtäviä.

Valikoima vuosien 2010 – 2014 suomalaisesta lasista on koottu Suomen lasimuseossa. Esillä on yli 120 lasitaiteilijaa taide-esineillään ja piensarjoillaan. Suomen lasitaiteessa takavuosien aktiivinen koulutus on ollut takeena sille, että maamme lasitaide pysyy ja säilyy yhtä elinvoimaisena jatkossakin.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan myös näyttelyluettelo, johon on koottu kuluneelta viisivuotiskaudelta näyttelyt ja muut merkittävät lasiin liittyvät tapahtumat sekä kuvia uudesta lasitaiteesta ja -tuotteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti