tiistai 25. marraskuuta 2014

Konsertti Suomen lasimuseossa torstaina


Vuoden 2010 Sibelius-viulukilpailun voittaja Nikita Boriso-Glebsky esiintyy Suomen lasimuseossa 27.11. klo 19 pianisti Vjatsheslav Novikovin kanssa. Konsertissa esitetään neljä Franz Schubertin viulusonaattia.

Sibelius-viulukilpailun ohella viulutaiteen kansainvälinen kärkinimi on menestynyt kahdeksassa viulukilpailussa, (voitot mm. Tshaikovski-, Kuningatar Elisabeth-, Montreal- ja Kreisler-viulukilpailuissa).

2010 kansainvälisen Jean Sibelius-viulukilpailun voittaja
Nikita Boriso-Glebsky (viulu) ja Vjatshselav Novikov (piano).
 
Boriso-Glebskyn viulistin ura käynnistyi lapsena ja 10-vuotiaana hän debytoi Rostovin filharmonikkojen kanssa. Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa opinnot alkoivat viulisti Eduard Gratchin ohjauksessa 15-kesäisenä.

Kilpailujen ja musiikkifestivaalien lisäksi kuuluisat kapellimestarit ovat kutsuneet hänet kansainvälisten orkesterien solistiksi ympäri maailman. Riihimäelle taiteilija saapuu Uuden Seelannin ja Ranskan kiertueiltaan.

Vuonna 1985 syntynyt Boriso-Glebsky asuu nykyisin Brysselissä.

 
Pianisti Vjatsheslav Novikov siirtyi Suomeen Ukrainasta. Hän on saanut vaikutteita Moskovan konservatorion Heinrich Neuhausilta opettajansa V. Topilinin kautta. Aikoinaan Seppo Heikinheimo arvostelussaan nosti

hänet maailman johtavien venäläispianistien joukkoon. Hänet tunnetaan Franz Schubertin pianosonaattien loistavana tulkitsijana. Tällä hetkellä Novikov on kysytty esiintyjä Japanissa. Puumalassa vuodesta 1989 asuva

taiteilija on tuttu konsertoija Suomen festivaaleilla, mm. Kuhmossa, Kauniaisissa, Tammisaaressa ja Helsingin Springlight-tapahtumissa.


Viulisti Nikita Boriso-Glebsky ja pianisti Vjatsheslav Novikov esiintyvät Suomen lasimuseossa torstaina 27.11.2014 klo 19:00.
 
Tarkemmat ohjelmatiedot www.suomenlasimuseo.fi/konsertit.  Liput 25 €, ennakkotilaukset 019 758 4108 tai glass.museum@riihimaki.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti