sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kuvia Hämeenlinnan messuilta

Laatumessut järjesti Hämeenlinnassa kaksipäiväiset antiikki- ja keräilymarkkinat. Tapahtumapaikkana oli perinteinen urheilutalo Hämeenkaari. Ensi vuonna tässä paikassa järjestetään ainakin kevään ja elokuun antiikkitapahtumat, muta mahdollisesti sen jälkeen rakennus puretaan. Hämeenlinnaan on valmistumassa uusi monitoimitalo Pullerin alueelle, keskustan luoteispuolelle, ja sen valmistuttua nykyisen Hämeenkaaren alueelle on tulossa Engelinranta tai Eteläranta –niminen asuinalue.


Näyte Tolkontiikin valikoimasta, keskellä on katseenvangitsijana Saara Hopean iloisen punainen kristallituhkakuppi.

Tämän Nuutajärven valmistaman karahvin valmistusajankohdan määrittäminen aiheutti keskustelua.


Karhulan valmistaman litteän pullon kylkeen on kaiverrettu koristekuvio ja nimi Uno Frosterus. Hän toimi Nuutajärvellä isännöitsijänä eli tehtaan johtajana 1900-luvun alussa yli kymmenen vuoden ajan, vaikka tehtävään ryhtyessään tällä agronomilla ei ollut mitään kokemusta tehtaan toimialasta. Hän työsuhteensa kesti kuitenkin hänen kuolemaansa 1922 asti. Kunpa vielä kuulisi millainen tarina pulloon liittyy, onhan juopottelevat jänikset kaiverrettu kilpailevan tehtaan valmistaman pullon kylkeen.

Prenikan messuvalikoimassa lasi- ja keramiikkaesineiden osuus on kasvanut.


Hyväkuntoinen Kumelan lasitehtaan valmistama karahvipullo tutulla metsästysaiheella.
 
Katseet vangitseva Arabian majolikamaljakko.
 
Myös tämä art deco –tyylinen keramiikkaesine oli Prenikan osastolla.Kauppiaan kertoman mukaan tämä on vanha apteekkipullo, joka on löydetty hämeenlinnalaista apteekkia purettaessa ja siksi sitä kutsutaankin hämeenlinnalaispulloksi.

Joulun lähestyessä tämän pakkauksen lasiset kynttilänjalat ovat ajankohtaisia.

Ajan-Muiston laadukasta lasivalikoimaa.

Saara Hopean muotoilemista Pantteri-maljakoista Ajan-Muiston pöydällä oli kaksi isompaa kokoa 200mm ja 150 mm (pienin on 100mm) ja molemmat värit eli vihreillä sekä violeteilla täplillä varustetut mallit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti