sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Suomalaista muotoilua kovaan hintaan Lontoossa

Kansainvälinen huutokauppatalo Phillips järjesti Lontoossa 26.9. designhuutokaupan, jonka yhteydessä oli myös pohjoismaisten esineiden huutokauppa. Nordic Design –huutokaupassa oli 265 kohdetta ja muussa design´issä 187 kohdetta. Jotkin esineet nousivat huippuhintoihin, mutta varsin paljon kohteita jäi myymättä, kun pohjahinnat eivät ylittyneet.


Alvar Aallon Mehiläispesä-valaisin myytiin käsittämättömän kovalla hinnalla.
Kuvaruutukaappaus:


 
Suomalaisesineistä isoin yllätys oli Alvar Aallon valkoinen 6-kennoinen mehiläisenpesä –valaisin. Huutokauppatalo arvioi etukäteen myyntihinnaksi 7.000 – 10.000 puntaa, mutta vasarahinnaksi tuli 52.500 puntaa eli 62.500 euroa.


Alvar Aallon laminaattipöytäpari, joissa on jatkolevyt, nousi 22.300 euroon. Kuvaruutukaappaus:


 
Suomessa juuri tällä hetkellä ajankohtaisen Birger Kaipiaisen helmillä koristeltu keramiikkareliefi myytiin 8.900 eurolla. Kuvaruutukaappaus:

 
Suomalaisista lasiesineistä noin puolet jäi myymättä. Ohessa muutama esimerkki esineistä.
 

Alvar Aallon salaattilautasparin vasarahinta oli 5.950 euroa, jonka päälle ostajan on vielä maksettava 25 prosenttia huutomaksua huutokauppatalo Phillipsille. Kuvaruutukaappaus:Tapio Wirkkalan Jäävuori nousi 6.250 euroon. Kun kokonaishinta huutomaksun kera on 7.750 euroa, niin tällaisista huutokaupoista ostavien keräilijöiden täytyy olla rikkaita. Kuvaruutukaappaus:Seitsemän Kaj Franckin muotoilemaa lasikarahvia sai kokonaishintaan 6.500 euroa. Lähes tonni per karahvi ! Näiden hintojen perusteella moni suomalainen lasinkeräilijä onkin tietämättään arvokkaamman kokoelman haltija kuin on koskaan kuvitellut. Kuvaruutukaappaus:Nämä Tapio Wirkkalan viivahiotut taidelasiesineet jäivät myymättä. Kuvaruutukaappaus:Myös Oiva Toikan Kiikkuri jäi myymättä. Huutokauppatalo odotti siitä tehtävän kaupat 3.570 – 5.950 euron vasarahinnalla. Kuvaruutukaappaus:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti