torstai 26. syyskuuta 2013

Lisää kuvia Veninin myyntinäyttelystä

Tässä blogissa julkaistiin 23.9. kuvia Interior Studio Helena Karihtilan tiloissa olevasta Veninin taidelasiesineiden myyntinäyttelystä. Ohessa on lisää kuvia näistä esineistä sekä samassa tilassa esillä olevasta grafiikasta ja veistoksista.

Näyttelytila on avoinna sopimuksen mukaan ja esittelyajan voi sopia soittamalla Helena Karihtala p.050 556 1655. Näyttelyyn voi poiketa myös etukäteen sopimatta, jos vain kyseisessä tilassa on väkeä paikalla eli useimmiten arkisin klo 9-17.
Suomalaisista lasimuotoilijoista italialaiselle Veninille ovat työskennelleet ainakin Tapio Wirkkala, Timo Sarpaneva ja Harri Koskinen.

Veninin tehtaan tuotannosta on ollut näyttely Suomen lasimuseossa kesällä 1998 ja siitä näyttelystä tehtyä julkaisua on myytävänä Suomen lasimuseon museomyymälässä.

 


Taaempana näkyvät esineet ovat Tapio Wirkkalan Bolle-sarja taidelasipulloja. Niiden valmistus aloitettiin Venetsiassa 1960-luvun loppupuolella ja niitä valmistetaan edelleen. Sarjassa on useita eri malleja ja väriyhdistelmiä.

Nämä esineet ovat Monofiori Balotton tai Balloton –sarjaa. Kirjoitusasu vaihtelee sen mukaan onko teksti englanniksi vai italiaksi. 


Vasemmalla on Wirkkalan Bolle ja oikean puoleisen Veronese –nimisen esineen on muotoillut Vittorio Zecchin.
Josep Riera i Aragó: Aviohelisvermella

Lasse Nissilän (s.1972) Iähestymistapa kuvanveistoon on poikkitaiteellinen. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja musiikinopettaja. Maalausta ja kuvanveistoa Nissilä on tehnyt yli kymmenen vuoden ajan. Hän on opiskellut kuvataidetta Limingan taidekoulussa 2012-2013 ja suorittanut kuvataiteen perusopinnot Lapin yliopistoon.


Lasse Nissilä: Kokkolintu 500


Katalonialainen Josep Riera i Aragó (s.1954) on taidegraafìkko, maalari ja kuvanveistäjä, joka Iuo uudelleen taiteessaan koneiden ja mekaanisten Iaitteiden maailman suurella herkkyydellä.
Koneet, niiden muodon ja toiminnan, sekä mekaniikan Iisäksi myös fysiikka, tiede ja kirjallinen kulttuuri ovat vaikuttaneet häneen ja tuottanut omaleimaisen Ieikkisän ja runollisen kuvakielen, jota inspiroivat kuumailmalaivat, sukellusveneet, Ientokoneet ja Iaivat.1 kommentti:

  1. Nuo siniset maljakot ovat aivan ihania! T. Maija / http://variplantti.blogspot.fi/

    VastaaPoista