tiistai 22. marraskuuta 2011

Modernin huutokaupoissa vilkasta

Bukowskilla ja Apollolla oli molemmilla marraskuun alkupuolella modernistisiin esineisiin keskittyneet teemahuutokaupat. Molemmissa huutokaupoissa oli tarjolla myös hienot valikoimat vanhoja lasiesineitä. Melkein kaikki tarjolla olleista lasiesineistä myytiin, mutta muutaman kohdalla ei pohjahinta ylittynyt.

Bukowskilla suomalainen design oli kysytympää kuin koskaan aikaisemmin. Tämän syksyn modernin huutokaupan vaihto ylitti 60 prosentilla vuosi sitten järjestetyn vastaavan huutokaupan. Huutokaupan kohokohdaksi nousi Laila Pullisen pronssiveistoksen myynti 81.000 eurolla.

Lasiesineissä Gunnel Nyman oli selvästi eniten yleisöä kiinnostanut, mutta myös Tapio Wirkkalan, Kaj Franckin ja Aimo Okkolinin esineillä oli kysyntää. Keväällä alkanut Arttu Brummerin töiden hintojen nousu ei jatkunut ihan ennakoidulla tavalla. Göran Hongellin 4+1 esineen kohdalla hinnanmuodostus oli vaihtelevaa.

Bukowskin huutokaupassa Astoria Salissa ei paikan päällä ollut kovin paljon huutajia fyysisesti paikalla, kun ennakkotarjousten lisäksi nykyään huutokauppaan voi osallistua myös puhelimella ja online-yhteyden välityksellä.

Apollon huutokaupassa väkeä oli myös paikan päällä niin paljon, että kaikille ei riittänyt istumapaikkoja. Erikoisinta Apollossa oli kokoelma, joka sisälsi 35 Kaj Frackin pokaalia ja ne myytiin kolmen kappaleen erissä.

Vasarahinnat löytyvät ao. huutokauppatalojen nettisivuilta.


Gunnel Nyman suunnitteleman taidelasivadin hinta nousi 11.000 euroon, vaikka sitä oli korjattu hiomalla. Kuva: www.bukowskis.com

Kohde no 391 on varmaan Jungellin hioma, kun pohjassa on signeeraus RJ, mutta todennäköisesti se on kuitenkin Hongellin suunnittelema. Karhulassa tehtyjen Hongellin suunnittelemien esineiden pohjassa on usein vain hiojan signeeraus, esim JL = Jalmari Lehto tai TR = Toivo Rusko. Kohde 394 nousi yllättävän korkealle, kun se on näistä tarjolla olleista Hongellin esineistä selvästi yleisin. Kuva: www.bukowskis.com

Frackin poliien joukossa oli myösharvinaisempia väriyhdeistelmiä. Kuva: www.apollo.fi

Kohde 189 oli kolmen pokaalin kohteista korkeimmalla noussut. Kuva: www.apollo.fi

Myös Helena Tynellin suunnittelemat lasiesineet olivat kiinnostuksen kohteina Apollossa. Kuva: www.apollo.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti