keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Paljon väkeä Kangasalan rompetorilla

Rompetorin nimellä järjestetään paljon myyntitapahtumia eri puolilla Suomea. Ne ovat saaneet alkunsa vanhojen auton, moottoripyörän ja mopon osien myyntitapahtumina. Suurin osa niistä järjestetään ulkotiloissa kesällä. Jokaisella tapahtumalla on oma luonteensa ja myytävän tavaran valikoima vaihtelee. Suurimmilla rompetoreilla myydään myös laadukasta vanhaa lasitavaraa, keramiikkaa, muita koriste-esineitä ja valaisimia eli ihan samaa tavaraa kuin antikkimessuillakin. Yleensä pääsymaksun hinta on alhainen. Tunnetuimpia rompetoreja ovae elokuun alussa järjestettävä Loimaan Perinteiset Rompepäivät ( https://sites.google.com/site/rompepaivat/ ) sekä viime perjantaina ja lauantaina järjestetty Kangasalan Restaurantapäivät. Tampereen Seudun Mobilistit ry ilmoittaa rapahtuman olevan Suomen suurin ja vanhin rompemarkkinatapahtuma ( http://www.tammob.fi/restauranta.html ). Rompetorien valtakunnallinen tapahtumakalenteri löytyy netistä: http://www.rompetori.info/tapahtumat.php

Kangasalalla sää oli helteinen ja väkeä oli saapunut paikalla runsaasti. 2 euron pääsymaksulla pääsi alueelle, jossa oli paljon myyjiä. Pikkolan koulun vieressä osa myyntipaikoista oli nurmella omenapuiden katveessa, osa kuumalla asfaltilla ja osa karkealla sorakentällä. Alueella oli vain yksi kahvio, joka oli riittämätön isolle yleisömäärälle, myös koulun wc-kapasiteetti oli riittämätön kävijämäärään nähden. Mutta myytävää tavaraa oli paljon ja valikoiman kirjo oli suuri. Laadukkaita lasiesineitäkin oli tarjolla kohtuuhinnalla. Ohessa kuvia tapahtumasta.


Heti sisäänkäynnin luona oli myyntipöydillä muutakin kuin perinteistä motoristitavraa.

Mopojen, moottoripyörien ja autojen osat perinteisiä rompetorien myyntiartikkeleita. 

Vanhoja lasi- ja keramiikkaesineitä oli runsaasti tarjolla.Restauranta -tapahtumassa löytyi varmasti jokaiselle jotakin, niin laaja kirjo oli myyntipöydillä.

Värilasia oli runsaasti esillä.

Joillakin myyjillä oli hyvinkin laaja kattaus mukana.

Kaikki myyjät eivät olleet ammattilaisia, vaan rompetoreilla on yleisesti tavallisia ihmisiä myymässä pois ylimääräisiä tavaroitaan.

Kangasalan rompetorin keskialue oli vehreätä nurmikkoa lehtipuiden katveessa.

Kotkalaisen Ollin Onnen myynpaikka oli ison puun varjossa, mikä oli hellepäivänä  etu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti