perjantai 15. heinäkuuta 2011

Lauantaina Somerniemen kesätorille

Lounais-Suomessa Somerolla on maalaistori keskellä "ei-mitään", mutta silti torin parkkipaikat ja teiden varret täyttyvät kesälauantaisin, jos on hyvä sää. Tori on avoinna lauantaisin klo 8 - 14 ja hyvällä kesäsäällä kauppiaita on lähemmäs 200 ja kävijöitä yhden lauantain aikana voi olla jopa 6000. Sateisena lauantaina vanhojen tavaroiden myyjistä iso osa jättää tilaisuuden väliin, eikä ostajiakaan ole silloin niin paljon liikkeellä. Perinteistä torikauppaa käydään kyllä silloinkin.
Ensimmäisen kerran tori on avattu kesällä 1987 ja maine on kiirinyt vuosien varrella laajalle. Viime vuosina torilla on tehty tv-ohjelmia ja lehtijuttujenkin kautta se on saanut julkisuutta. Saavutetun maineen johdosta osa myyjistä on nostanut vanhojen tavaroiden hinnat korkeammalle kuin antiikkiliikkeissä. Kyllä täältä silti voi välillä tehdä edullisiakin löytöjä.
Torilla on ajoittain myös musiikkia ja muuta ohjelmaa, tiedot tapahtumista sekä ajo-ohje  löytyvät netistä: www.somerniemi.fi ja http://www.somero.fi/tutustusomeroon/matkailijansomero/vakiintuneettapahtumat/somerniemenkesatori/
Oheiset kuvat ovat viime vuoden heinäkuun alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti