torstai 9. heinäkuuta 2020

Gunnel Nyman esillä liikkeissäkin


 

Gunnel Nymanin tuotantoa Lasikammarin 
näyteikkunassa.

Suomen lasimuseossa Riihimäellä on esillä kesän päänäyttelynä Gunnel Nymanin lasiteoksia ja Dora Jungin taidetekstiilejä. Edellisen kerran Nymanin lasia oli esillä Riihimäellä kesällä 2009, jolloin hänen syntymästään oli kulunut 100 vuotta. Näyttelyn yhteydessä julkaistiin kirja Lasiin kätketty kauneus ja Ylen ruotsinkielinen tv esitti jo tammikuussa 2009 Pia Maria Montosen dokumenttielokuvan Kulttuuriprofiili: Gunnel Nyman – lasin runoilija. Myös lehdissä julkaistiin runsaasti hänen tuotantoaan esitteleviä artikkeleita.

Yleisön kiinnostus kasvoi ja muutamassa kuukaudessa Nymanin suunnittelemien esineiden hintataso nousi noin kolminkertaiseksi juhlavuotta edeltäneestä hintatasosta. Mikään toisen muotoilijan näyttely ei sen jälkeen ole saanut aikaan vastaavaa hintakehitystä.Tuskin mitään vastaavaa nähdään tämän vuoden näyttelyn ansiosta, mutta varmaan jotkut näyttelyn nähtyään haluavat jonkin Gunnel Nymanin muotoileman esineen kotiinsa.Gunnel Nymanin Idmanille
suunnittelema valaisin on
harvinainen, varsinkin valkoisena.


Ainakin Helsingin Liisankadulla sijaitsevassa Lasikammarissa on Nymanin tuotantoa laitettu paremmin esille. Gittan Kokko on paikalla myymälässään näin koronakesänä rajoitetummin. Moni muukin kauppias on supistanut aukioloaikojaan ja kannattaakin katsoa ao. liikkeen nettisivuilta tai facebookista tämän hetken aukioloajat. Ainakin kauempaa tulevien kannattaa varmistaa näin heinäkuussa vielä soittamalla, että liike on varmasti auki.
Nyt esillä olevaan näyttelyyn liittyvä kirja julkaistaan elokuun aikana.Vuonna 2009 valmistunut tv-dokumentti on katsottavissa Yle Areenassa:

 

Yle Areenan hyvää palvelua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti