keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Ajatusten linnunrata – Keppulin tarinaKeppuli, design by Stefan Lindfors.

Autismisäätiön järjestämä Keppuli-näyttely on osa huhtikuista autismi- tietoisuuden kuukautta, jota Autismisäätiö viettää nimellä Keppulikuu. Keppuli on Autismisäätiön taiteilijan Hanna Keynäsin oma sana. Hanna kutsuu keppuleiksi muovi- tai lasiesineitä, joiden pitelemisestä ja naputtelemisesta tulee hyvä olo.

Keppulin tarinan video löytyy netistä: www.mafka-alakoski.fi

Viime vuonna Autismisäätiö pyysi suunnittelija Stefan Lindforsia suunnittelemaan säätiölle virallisen Keppulin. Lindfors vastasi pyyntöön myöntävästi ja valitsi lasinpuhaltajamestari Kari Alakosken valmistamaan Keppulit. Lopputuloksena syntyi liikkeestä kevyesti kieppuva, kooltaan kämmenelle istuva lasiesine, joka hurmasi Autismisäätiön.


Uniikki Keppuli -lasitaideteos.
Kuva: Janne Laaksonen / www.mafka-alakoski.fi

Uniikki Keppuli -lasitaideteos.
Kuva: Janne Laaksonen / www.mafka-alakoski.fi

Lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski ja lasinpuhaltaja Marja Hepo-aho ovat luoneet aiemmin suunnitellun Keppulin muotokieltä jatkavia, eri kokoisia ja erilaisilla tekniikoilla toteutettuja teoksia, jotka on kaikki kaivertaen signeerattuja ja numeroituja. Keppuleita voi ostaa näyttelyn yhteydessä. Keppuleiden tuotto ohjataan Autismisäätiön toiminnan kehittämiseen.


 
Taidelasinäyttely 20.4. - 11.5. Galleria Mafka&Alakoski, Iso Roobertinkatu 19, Helsinki

 
Uniikki Keppuli -lasitaideteos.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti