tiistai 24. syyskuuta 2013

Punainen ja pyöreä - vai punainen mutta kulmikas ?


 

Oheinen kuva tuli tämän blogin sähköpostiin varustettuna aprikoinnilla, että kumpi miellyttää silmää enemmän kulmikas vai pyöreä muoto ? Tuo oikean puoleinen pullo muistuttaa, ellei olekin juuri se Riihimäen lasin valmistama koristepullo, jonka muotoilijasta ei ole tietoa, mutta jota virheellisesti aika usein sanotaan Kaj Franckin suunnittelemaksi. Samankaltaisia koristepulloja on taidettu tehdä muuallakin kuin Riihimäellä. Kyllähän voimakas punainen on hieno väri lasiesineissä, Riihimäen lasin tuoteluetteloistakin löytyy monta haluttua punaista keräyskohdetta: Helena Tynell´in muotoilemat Emma, Päivänkukka ja Onnenlehti tulevat ensimmäiseksi mieleen. Tästä päivästä on tasan kolme kuukautta jouluun eli kohta kai punaisia esineitä aletaan etsiä kotien sisustukseen joulun tunnelmaa luomaan.

2 kommenttia:

  1. Kulmikas on nätimpi mun silmään. Meillä on samanlainen pullo turkoosinsinisenä, ihan juurikin värin takia ostettu huutokaupasta. Mutta tuo punainenkin on kaunis, tekee kyllä helposti jouluista tunnelmaa :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat kaikki! Minulla on sekä kulmikas että litteä punainen pullo kokoelmassani. Pyöreään en ole vielä törmännytkään aiemmin.

    VastaaPoista