perjantai 27. lokakuuta 2023

Lasimuseossa keskustelutilaisuus Nuutajärvestä huomenna

 

Alma Jantusen näyttelyteos. Kuva: Ella Tommila / Suomen lasimuseo.

Suomen lasimuseolla pidetään lauantaina 28.10. klo 14 alkaen keskustelutilaisuus, jossa esitellään ja pohditaan Nuutajärven lasikylään liittyviä muistoja sekä lähimenneestä että tästä hetkestä. Nuutajärven lasikylä viettää tänä vuonna 230-vuotisjuhlavuotta.

Tilaisuuden keskustelijoina ovat taiteilija Alma Jantunen, taiteilija Heikki Orvola, Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö puheenjohtaja Jussi Toikka ja toimittaja Marja-Leena Salo. Keskustelun vetäjänä toimii amanuenssi Hanna Kivelä. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä museon luentosalissa sekä suorana stream-lähetyksenä museon YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/@Lasimuseo ja myöhemmin tallenteena kahden viikon ajan.

Alma Jantusen näyttelyteos. Kuva: Ella Tommila / SLM.


Alma Jantusen Sadonkorjuu-näyttelyn avajaiset

Keskustelutilaisuuden jälkeen päivä huipentuu taiteilija Alma Jantusen näyttelyn Sadonkorjuu avajaisiin museon 3. kerroksessa. Jantunen on lasitaiteen kentällä profiloitunut nykytaiteilija, joka työskentelee Nuutajärven lasikylässä. Puutarhat ja kasvit ovat olleet Alma Jantusen työskentelyssä innoittajina jo pitkään. Kasveista ja puutarhasta tutut rakenteet, värikombinaatiot ja muodot toistuvat näyttelyn teoksissa ja installaatioissa, joiden valmistamisessa on hyödynnetty jätelasimateriaalia. Avajaisiin on mahdollista osallistua vain paikan päällä.


Museoon on tapahtumapäivänä voimassa normaalit sisäänpääsymaksut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti