torstai 12. tammikuuta 2023

Suomen lasimuseon Taidetta ja arkitavaraa –kiertonäyttely Nurmeksessa

 

Kaj Franckin maljakot. Kuva: Suomen lasimuseo / Timo Syrjänen.


Tänään 12.1. Kötsin museossa avautuva Suomen lasimuseon Taidetta ja arkitavaraa -kiertonäyttely kokoaa yhteen suomalaisen lasin tunnetuimmat nimet. Näyttely on kunnianosoitus kotimaisen lasitaiteen ja muotoilun kansainväliselle menestykselle, jonka kultakautena pidetyt vuodet koettiin erityisesti 1950-luvulla Milanon triennaaleissa.

Taidetta ja arkitavaraa -näyttelystä löytyy monelle tuttuja ja rakkaita esineitä. Ihasteltavissa on mm. Arttu Brummerin, Göran Hongellin, Gunnel Nymanin, Tapio Wirkkalan, Timo Sarpanevan, Nanny Stillin, Aimo Okkolinin, Saara Hopean ja Helena Tynellin suunnittelemaa lasia. Näyttely koostuu kolmesta eri kokonaisuudesta: pula – ylellisyys, rationalisointi – yksilöllinen taide ja muotoiltu käyttölasi – taiteesta muotoilua.

Suomalaisen taideteollisuuden voittokulku on jatkunut sotien välisestä ajasta aina nykypäivään saakka. Esineet kertovat kiinnostavalla tavalla suunnittelun ja taideteollisen tuotannon historiaa. Samalla avautuu yhteys maailmalle ja suomalaisen designin merkittävyys tyylillisenä vaikuttajana.

Näyttely on esillä 12.1.–5.5.2023
 
Kötsin museo
Avoinna ma–pe 10–16, vapaa pääsy
Nurmes-talo, Kötsintie 2, Nurmes
https://www.nurmes.fi/kotsin-museo
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti