torstai 21. heinäkuuta 2022

Lasiaika - Uuden taidelasin näyttely Nuutajärven Lasikylässä

 

Etualalla Reima Maaronen: Yön kuningatar


Nuutajärven Lasikylässä juhlistetaan kansainvälistä lasin vuotta järjestämällä uuden taidelasin näyttely Lasiaika. Näyttelyyn on hakemusten perusteella valittu 33 taiteilijaa. Nähtävissä on täten teoksia poikkeuksellisen monelta Suomessa tänä päivänä toimivalta tekijältä. Näyttelyn jury haluaa valinnoillaan osoittaa lasin monipuolisuuden taiteen materiaalina. Lasi on tekijälleen vaativa materiaali – oikukas, harvinainen ja kallis. Siksi on huomionarvoista, että haasteista huolimatta näin moni on valinnut materiaalikseen lasin.

 

Lasiaika-näyttelyssä on teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Iiro A. Ahokas, Henni Eliala, Slate Grove, Nooa Hietaniemi, Alma Jantunen, Tommi Ketonen, Marika Kinnunen, Hanna-Kaisa Korolainen,

Anna-Kaisa Kukkonen-Madi, Teemu Kylvö, Kaappo Lähdesmäki, Reima Maaronen, Camilla Moberg, Markus Mäkinen, Marjut Numminen, Anu Penttinen, Henriikka Pöllänen, Johannes Rantasalo, Katja Rauhamäki, Helmi Remes & Panu Ruotsalo, Kimmo Reinikka, Gina Salaris, Markku Salo, Katariina Sarimo, Saara Sirkeoja, Jenni Sorsa, Sauli Suomela, Jussi Suvela, Lea Swantz, Kirsti Taiviola, Aada Vainio, Heikki Viinikainen ja Aino Vilpas.

 

YK, Yhdistyneet kansakunnat, on julistanut vuoden 2022 Kansainväliseksi lasin vuodeksi. Vuoden aikana lasia käsitellään paitsi taiteen materiaalina myös tieteen, talouden ja kulttuurin kehittymisen mahdollistajana. Kansainvälinen lasin vuosi huomioidaan maailmanlaajuisesti erilaisin tapahtumin, näyttelyin ja festivaalein. Verkkosivulla www.iyog2022.org on kasvava lista eri maiden tapahtumista.

 

Näyttely Lasiaika järjestetään Lasimakasiini-rakennuksessa, jonka käyttötarkoitus on monipuolistumassa. Nuutajärvellä eletään parhaillaan merkittävää ajanjaksoa, kun kulttuurihistoriallisesti arvokasta kylää kunnostetaan monin tavoin. Suomen vanhimmasta, vuonna 1793, perustetusta Nuutajärven Lasikylästä on kuoriutumassa entistä kiehtovampi käyntikohde.

 

Näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO. Osuuskunnan tavoitteena on vahvistaa Nuutajärven asemaa uuden taidelasin keskuksena sekä edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta. Näyttelyn teokset ovat juryttäneet edustajat NuGOsta ja Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiöstä. Näyttelyä tukevat YK:n kansainvälisen lasin vuoden kansainvälinen neuvosto, Nuutajärven Pruuki Oy ja Urjalan kunta.

Näyttely avoinna 27.5.–11.9.2022:

Kesä-heinäkuussa ti-su klo 11–17

Elokuussa 28.8. saakka ti-su klo 11–17

Syyskuussa 11.9. saakka pe-su klo 11–17


Jenni Sorsa: Buffoons 1–5

Katja Rauhamäki: Kultainen puu


Etualalla Katariina Sarimo: Hattaralla 1­3


Etualalla Saara Sirkeoja: Onerva 1­–3, takana Nooa Hietaniemi: Nimetön.


Anu Penttinen: Color Guard 1­–6


Etualalla Anna-Kaisa Kukkonen-Madi, oikealla Kaappo Lähdesmäki: Never – again.


Hanna-Kaisa Korolainen: Octopus V, Angelique, Honey, taustalla Camilla Moberg: Tukan.


Camilla Moberg: Tukan

Marika Kinnunen: Sea Plant II


Lea Swantz: Under the Sea I–VI


Aada Vainio: Keskenmeno


Teemu Kylvö: Future forest


Alma Jantunen: Hiekkalinna



Johannes Rantasalo: Ikääntynyt paikallinen jumala ja Hehkuva oranssi jumala kolmella ravulla.


Tommi Ketonen: Viettelijätär, Yksin universumissa ja Kultainen unelma.


Kimmo Reinikka: Puhaltelijat


Markku Salo: Toivo / Slava Ukraini


Aino Vilpas: Sulkasatoa 1–3


Sauli Suomela: Yellow landscape – Lavender




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti