sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Minun muotoni – Iittalan lasinpuhaltajien omien teosten näyttely

 

Lasinpuhaltajamestari Tero Välimaan graal-tekniikalla puhaltamat Metsänvartija ja Minun Suomeni.


Lasinpuhaltaja on käsityöläinen, jossa asuu myös sisäinen taiteilija. Designmuseo Iittalan kevättalven näyttely esittelee lasinpuhaltajien vapaa-aikanaan suunnittelemia ja valmistamia teoksia.

Näyttelyssä on esillä kahdentoista lasinpuhaltajan töitä: Tero Välimaa, Aada Vainio, Peter Kovács, Saara Sirkeoja, Leevi Luoma, Hanna Välimaa, Mitsuru Sato, Taina Kohtamäki, Toni Engelberg, Heikki Ollitervo, Arto Vilkki ja Ossi Linna.

 

Kokardin tekemiseen ovat osallistuneet Tero Välimaa, Arto Vilkki ja Ossi Linna.


Eturivissä on Toni Engelbergin teoksia, punainen maljakko on Hermosa.


Iittalan lasimuseo sijaitsee Iittalan myymälän takana Lasimäellä. Museorakennuksena toimii Orvon tilan vanha navetta, joka avattiin museoksi vuonna 1971. Designmuseo Iittalassa on esillä viisi eri näyttelyä. Näyttelyistä laajin on perusnäyttely “Suomalaisen lasin helmet”, joka esittelee Iittalan lasihistoriaa, kansainvälisesti tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään. Pääosassa perusnäyttelyssä ovat suomalaisen muotoilun kulta-aika sekä silloin syntyneet Tapio Wirkkalan ja Timo Sarpanevan keskeiset teokset.

Näyttely on avoinna 5.2. – 24.4.2022 la-su klo 11–17

Etualan kolme teosta ovat Hanna Välimaan puhaltamia.


Värikkäät maljakot vasemmalla ovat Saara Sirkeojan valmistamia. Oikealla on Taina Kohtamäen tekemiä esineitä.


Heikki Ollitervon lasipallo.

Etualan värittömästä lasista tehdyt esineet ovat Mitsuru Saton Saryon hevonen ja Ooishin leijona. Hänen teoksiaan ovat myös Miyelan jalkapallo ja vihreä maljakko.



 

1 kommentti: