Nykyään kahvipöydän
kattauksissa ei enää taideta käyttää pieniä kermakoita ja sokerikkoja. Kermaa
kahviinsa lisäävät enää harvat ja maidolle nämä vanhat kermakot ovat liian
pieniä. Sokeriakaan ei lisätä kahviin entiseen malliin. Niinpä sokerikoista ja
kermakoista on tullut keräilyesineitä, joita voidaan nostaa pöytään koristeeksi
ilman alkuperäistä käyttötarkoitustusta.
Nyt poikkeusoloissa äitienpäivänä
monikaan ei mene +70-ikäisen isoäidin luokse, missä näitä vielä saatettaisiin
käyttää kerman ja sokerin tarjoamiseen.
Kulmikas
sokerikko-kermakko –pari,
mutta minkä lasitehtaan valmistamat?
|
Kumelan sokerikko-kermakko
–pari.
|
Kaiverruskoristeluna on
tuttu Kumelan (jää)kukka.
|
Hienostunut
sokerikko-kermakko –pari, mutta ne on
valmistettu eri lasimassasatsista, mistä
johtuu sävyero.
Tunnistaako joku mallin ja/tai valmistajan?
|
Reunuksen pyöristetyt ”hampaat”
ovat herkkiä
vahingoittumaan käytössä ja tiskatessa.
|
Karhula-Iittalan
valikoimaa, mutta ovatko
Hongellin vai Vesannon muotoilemat?
|
Herkkä kaiverruskoristelu.
|
Vihreä kermakko-sokerikko setti on Ruotsalaisen Nybro Glasbrukin valmistama ja se "hienostunut" sävyeroinen pari on myös ulkomaalainen.
VastaaPoistaKiitos tiedosta, tämän tiedon avulla löytyikin vastaavia Traderasta.
Poista