torstai 15. elokuuta 2019

Oivan Ihmemaassa -kirjan julkistamistilaisuus lauantaina klo 13Suomen lasimuseon amanuenssi Uta Laurén on toimittanut 144-sivuisen runsaasti kuvitetun Oivan ihmemaassa julkaisun. Kirjan tekstit ovat suomeksi ja englanniksi ja sen hinta on 33 euroa. Oivan Ihmemaassa -julkaisu kertoo Oiva Toikasta (1931–2019), joka on yksi maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoita ja joka työskenteli Nuutajärven lasitehtaalla. män lisäksi hän suunnitteli muun muassa Arabialle ja Marimekolle.


Kirjassa Kansallisteatterin entinen johtaja Kai Savola kertoo Toikan työstä teatterimaailmassa. Toikka toimi lavastajana ja puvustajana Kansallisteatterille, Kansallisoopperalle se muille teattereille.

Julkaisu on tehty myös keräilijöitä ajatellen: julkaisun lopussa on täydellinen kuvallinen luettelo kaikista sarjatuotannossa olleista Toikan linnuista ja vuosikuutioista. Kirjan julkistamistilaisuus on lauantaina 17.8. klo 13.00 Suomen lasimuseolla. Heti julkistamisen jälkeen alkaa amanuenssi Uta Laurénin ja teollinen muotoilija Harri Koskisen keskustelu Oiva Toikan taiteen perinnöstä. Luento sisältyy museon pääsymaksun hintaan.


TOIKAN NÄYTTELY ESILLÄ VAIN ENSI SUNNUNTAIHIN ASTI


Vielä ehtii tutustumaan suurta suosiota saavuttaneeseen Suomen lasimuseon Oivan ihmemaassa - Oiva Toikan taidetta näyttelyyn, joka päättyy 18.8.2019. Näyttely johdattaa katsojan Oiva Toikan yllätykselliseen ja värikkääseen mielikuvitusmaailmaan. Esillä on ainutlaatuisia taide-esineitä, joista monet tulevat yksityiskokoelmista ja ovat ensimmäistä kertaa suuren yleisön ihailtavissa.


2 kommenttia:

  1. Onko se myynnissä vain lasimuseossa?

    VastaaPoista
  2. Näyttää olevan monen nettikirjakaupan valikoimaissa, todennäköisesti myös isommissa kirjakaupoissa. Lasimuseon myymälä toimittaa myös valikoimissaan olevia tuotteita postitse.

    VastaaPoista