tiistai 21. maaliskuuta 2017

Oliivinvihreä Pablo


Harvinainen oliivinvihreä versio
Erkkitapio Siiroisen Pablo-maljakosta.
 
Blogin lukija lähetti kuvan oliivinvihreästä Pablo-maljakosta. Ehkä kyseessä on kokeilu tai sitten vaan oliivinvihreää lasimassaa on jäänyt yli toisen esineen valmistamisesta ja on päätetty hyödyntää sitä Pablo-maljakon muotissa. Muistakin Riihimäen Lasin tuotteista on tämän käytännön johdosta olemassa väriversioita, joita ei virallisesta tuoteluettelosta löydy.

 
Neljä erimallista Pablo-maljakkoa, mutta kaikki tällä
kertaa kaikki punaisesta lasista valmistettuina. Kuva
on Timo I. Laakson kirjasta ”Erkkitapio Siiroinen –
Riihimäen Lasin nuori lupaus”, jonka on julkaissut
Suomen lasimuseo.
 
Erkkitapio Siiroinen muotoili Riimimäen Lasille neljä eri versiota Pablo-maljakosta ja kolme väriversiota: rubiininpunainen, ultamariinisininen ja amber eli meripihka. Maljakoita valmistettiin 1971 – 1974 ja kahta malliversiota vuoteen -75 asti.

2 kommenttia:

  1. onkohan harvinaisuuden pohjassa iästä kertovaa siirtelyjälkeä ja muutenkin detaljit kestävät lähitarkistelun? Kiinassa kun tehdään identtisiä Riihimäki-kopioita, ja juurikin tuo oliivinvihreä on siellä tyypillinen

    VastaaPoista
  2. Mistä Riihimäen malleista on markkinoilla Kiinassa tehtyjä kopioita ? Pientä määräähän ei kannata ryhtyä Kiinassa tekemään Suomen markkinoille, kun muotin valmistus taitaa olla suurin kuluerä. Näitä pitäisi olla liikkeellä paljon, jos olisi kiinalaisessa hytissä tehty.

    VastaaPoista