perjantai 9. joulukuuta 2016

Vintage Design´in Pop Up Hämeenlinnassa


Klasi ja Tyyki Pop Up –kauppa entisen Sokos
-tavaratalon tiloissa Hämeenlinnassa.
 
 
Aikanaan Hämeenlinnan Sokos-tavarataloksi 1960-luvulla rakennettu Kauppakeskus Linna on ollut tyhjillään pari vuotta. Nyt Hämeenlinnan nuorkauppakamari on saanut hankkia tiloihin pariksi viikoksi ennen joulua useita pop-up –myymälöitä. Yksi niistä on nimeltään Klasi ja tyyki, mutta myydään siellä muttakin kuin vanhaa taidelasia ja kankaita.
Klasin ja Tyykin kauppiaat Esa Tarkka ja
Pirkko Heimo yhteisessä myymälässään.
 
Hämeenlinnan keskusten tyhjeneminen liikkeistä alkoi parikymmentä vuotta sitten, kun kaupungin keskusten koillispuolelle muutaman kilometrin päähän rakennettiin S- ja K-ryhmien hypermarketit. Niiden seuraksi siirtyi keskustasta useita erikoisliikkeitä. Myös ennen niin vilkas kauppatori alkoi näivettyä.

Pari vuotta sitten keskustan itäreunalle, moottoritien päälle, valmistui kauppakeskus Goodman, jonne siirtyi paljon erikoisliikkeitä.

Paikallisen S-osuuskauppa EHO:n Sokos-tavaratalon seinänaapurina oli 1960-luvulta alkaen paikallisen E-osuusliike Hämeen Centrum-tavaratalo, joka myös on ollut pitkään tyhjillään. Raatihuoneenkatua on yritetty elävöittää muuttamalla se kahden korttelin matkalta kävelykatu Reskaksi, joka on kadun vuosikymmeniä vanha lempinimi.

Kauppakeskus Linnan Pop Up –kaupat avautuivat tänään, ehkä jo viikonloppuna asiakkaatkin ne löytävät. Viikon päästä Reskalle on tulossa myös ulkomyyntipaikkoja ja toivottavasti silloin siellä on runsaasti jouluostoksia tekeviä asiakkaita.
 
Hämeenlinnan kävelykatu Reska oli melko autio tänään
perjantaina, mutta viikon kuluttua katu täyttyy ulkomyynti-
pisteistä. Kauppakeskus Linna eli entinen Sokos on
kuvassa vasemmalla.


Keskustat ovat tyhjentyneet myös monella muulla paikkakunnalla ja tätä pop up –kauppaideaa on sovellettu muuallakin. Jollakin yrittäjällä se saattaa johtaa pidempäänkin vuokrasopimukseen. Kun moni vanhan tavaran kauppias on tämän laman aikana sulkenut kivijalkaliikkeensä ja siirtynyt eläkkeelle tai myymään netissä tai messuilla, niin myynti silloin tällöin pop up –periaatteella voisi olla yksi toimiva vaihtoehto jatkaa toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti