maanantai 30. heinäkuuta 2012

Lasiesineitä Jokelan antiikkimarkkinoilla


Tuusulan Jokelassa on useamman vuoden ajan järjestetty antiikkimarkkinoita heinäkuun loppupuolella Jokelan vanhan tiilitehtaan miljöössä. Jokelan Tiilitehdasperinne ry on toiminut silloin järjestäjänä. Kuvia vanhoista tapahtumista 2006 – 2008 löytyy netistä: www.tillitehdasperinne.com

Jokelan tämänkesäinen tapahtuma oli nimeltään Keskuskulman Antiikkimarkkinat ja se pidettiin aivan Jokelan keskustassa torilla/parkkipaikalla. Alue oli muodoltaan sellainen että markkinat tavallaan jakautui kolmeen osastoon. Tässä on ensimmäinen osasto. Päivä oli kuuma ja onnekkaimmat kauppiaat olivat saaneet myyntipaikan rakennuksen varjosta ja joillakin oli mukana katos kuten Ars Julikalla kuvan sininen katos.
Jokaisessa osastossa oli yli kymmenen myyjää. Tässä toinen osasto.Kolmas osasto. Kuvat on otettu ennen virallista avaamisaikaa mutta ostajia on jo liikkeellä.Hyvää lasia oli tarjolla melko paljon. Myymässä oli sekä ammattilaisia että harrastelijoita. Tässä Purppura Antiikin lasivalikoimaa.


Tolkontiikin lasitarjontaa.


Tässä oikealla näkyvässä Korsu-maljassa on erikoinen kellertävä värisävy.


Aurinkoinen sää sopii värilasin esittelyyn.


Sinistä viinasikaa tai viinakoiraa harvoin näkee.


Tässä kesän vihannessatoa sekä lintu- ja kalasaalista.Tässäkin pöydänkulmalla on hyvä kattaus lasia.

Eräs tapahtuman mielenkiintoisimmista vanhoista lasiesineistä oli tämä pieni maljakko johon oli kaiverrettu jääkarhu. Ulkonäön perusteella on vaikea arvata lasitehdasta tai edes sitä onko kyseessä edes kotimainen lasi. Pohjan happosigneeraus oli kuitenkin mielenkiintoinen:

Paul.
Nuutajärvi
Notsjö 1949
Lasitehdas ja valmistusvuosi siis selviävät mutta tekijä jää edelleen epäselväksi. Se voi olla myös Pauli mutta sukunimi puuttuu vaikka pohja on naarmuton eli se ei ole kulunut pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti