torstai 19. tammikuuta 2012

Markku Salon presidentillistä lasia: Diiva


Tässä blogissa siteerattiin 16.1. viime sunnuntain Helsingin Sanomia, jossa oli pieni juttu taidelasiastioista, joita käytettiin arvottaessa presidenttiehdokkaille äänestysnumerot. Tiistain Forssan Lehti tietää kertoa nuutajärveläisastiasta enemmän: se on Markku Salon suunnittelema Diiva -shampanjajäähdytin.  

Helsingin Sanomat kirjoitti vuonna 2006 rikkinäisestä lasimaljasta, josta silloin arvottiin ehdokasnumerot.

 ”Kirjoituksessa peräänkuulutettiin kolhiintuneen tilalle uutta arvontamaljaa. Luettuani jutun päätin saman tien lahjoittaa heille uuden maljan”, lasimuotoilija Markku Salo muistelee Forssan Lehden haastattelussa.

Ensin hän aikoi suunnitella uuden maljan tähän tarkoitukseen, mutta päätyi sitten tarjoamaan Diiva–maljaa, joka oli silloin ajankohtainen. Diiva–lasistoon kuuluu useita esineitä, jotka on puhallettu verkkomuottiin. Tuon shampanjajäähdyttimen lisäksi löytyy kapea ja laakea shampanjalasi, karahvi, lasit puna- ja valkoviinille, oluelle, vedelle ja snapsille. Myös tuikkulyhty ja kynttilälyhty kuuluvat sarjaan. Kuvat löytyvät netistä: http://www.markkusalo.com/cms/index.php?page=sarjatuotteet


”Maljahan sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Se toi heti mieleeni taikurin silinterihatun, mistä vetää taikuri vetää numeroita”, Salo kuvaillee Nina Airiston kirjoittamassa Forssan Lehden jutussa 17.1. sivulla 12.

Diiva-shampanjajäähdytin alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Kuva: www.markkusalo.com

Lasimuotoilija Markku Salo. Kuva: Ari Korkala /  www.markkusalo.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti