perjantai 25. helmikuuta 2011

Franck –näyttely koottu Kyösti Kakkosen kokoelmasta

Suomen lasimuseossa Riihimäellä esillä oleva Kaj Franckin näyttely on koottu pääosin toimitusjohtaja Kyösti Kakkosen yksityiskokoelman esineistä. Lasimuseon intendentti Kaisa Koiviston mukaan esineet ovat tuoneet uutta tietoa niin Kaj Franckin töistä kuin Nuutajärven lasitehtaan toiminnastakin. Kakkosen kokoelmista on nyt esillä noin 250 esinettä, monet niistä ovat uniikkeja.
Kyösti Kakkonen aloitti lasitaiteen keräämisen 1980-luvun puolivälissä. ”Alkuvaiheessa lasin tarjonta oli varsin runsasta. Silloin tuntui, että olen sekaisin, kun kerään innokkaasti sitä, mitä muut haluavat myydä”, kertoi Kakkonen toimittaja Timo Leponiemelle YLE Radio Hämeen haastattelussa.
Kakkonen on tunnettu henkilö taidekerääjien joukossa mistä on sekä hyötyä että haittaa. Jotkut myyvät mielellään hänelle, kun tietävät etteivät esineet kierrä eteenpäin, vaan jäävät osaksi isompaan kokoelmaan. Huutokaupoissa hän ei enää kierrä, koska jotkut alkoivat vedättää hintoja kun ajattelivat Kakkosen joka tapauksessa huutavan. Nykyään hän lähettää huutokauppoihin edustajan huutamaan puolestaan.
Kyösti Kakkonen toivoo kokoelmiensa pysyvän yhtenäisinä jatkossakin ja Suomen lasimuseo voisi olla sopiva sijoituspaikka. Radio Hämeen haastattelussa hän sanoo olevansa jo avaamassa laajempaa yhteistyötä museon kanssa.

YLEn Areenassa on lyhyt Kyösti Kakkosen haastattelu aiheesta: http://www.yle.fi/alueet/hame/mediasali/videot/


Lähde: www.yle.fi/alueet/hame

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti