maanantai 17. heinäkuuta 2017

Tall Ships Race siirtyy Turkuun


Hongellin maljan nimi on Viking, mutta ei
tuo alus taida ihan viikinkilaivalta näyttää ?
 
Kotkan Meripäivät päättyivät eilen ja Tall Ships Race –tapahtuman alukset purjehtivat parhaillaan kohti Turkua, missä alukset ovat torstaista sunnuntaihin.


Mihinkähän nuo kirjaimet A ja L viittaavat ?
 
Oheinen kristallimalja on Göran Hongellin muotoilema vuonna 1938 ja se on Karhulan lasitehtaan valmistama. Laakean maljan halkaisija on 20 cm ja korkeus 3 cm. Esineen kuva löytyy Suomen lasimuseon julkaisemassa kirjassa 100 vuotta Karhulan lasia, joka on julkaistu Lasitutkimuksia –sarjan viidentenä kirjana. Kirjan julkaisu liittyi Karhulan lasitehtaan satavuotisnäyttelyyn Suomen lasimuseossa Riihimäellä 19.5. – 27.8.1989. Parhaillaan on Karhulan lasitehtaan tuotantoa esillä Kymenlaakson museon rakentamassa näyttelyssä, joka on esillä Merikeskus Vellamossa Kotkassa.

Kirjassa kerrotaan, että maljan nimi on Viking ja sama kuvio on kaiverrettu myös karahviin.

4 kommenttia:

 1. Ennen Turkua laivat ovat Tallinnassa, ovat siellä jo. Siellä on Meripäivät menossa.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen tarkennus. Tapahtuman suomalaiset järjestäjät Kotkassa tai Turussa eivät informoi tuosta Tallinnan osuudesta mitään:

  https://tallshipskotka.fi/fi/tapahtuma/

  https://www.tallshipsturku.fi/uutinen/2017-07-05_tall-ships-races-tapahtuma-vahvasti-itameren-asialla

  VastaaPoista
 3. NOISTA KIRJAIMISTA TULI MIELEEN AUGUST LIPSASEN KAUPPAHUONE PORISSA, VOISIKO OLLA TILAUSTYÖ TUOLLE FIRMALLE :)T:HEIKKI KÖNNÖLÄ

  VastaaPoista
 4. Voisiko kyseessä olla vuonna 1926 perustettu Suomen Etelä-Amerikan linja? Yhtiö tunnettiin "aaellänä", koska alusten savupiipuissa oli kirjaimet AL ja olisiko purjealus Kolumbuksen Santa María? yt. RP.

  VastaaPoista