tiistai 11. lokakuuta 2011

Kaapelitehtaalla Antiikkimessut

Viime viikonloppuna pidettiin Helsingin Ruoholahdessa Kaapelitehtaalla antiikkimessut, joilla jatkui sama vähän vaisu tunnelma, joka on ollut muissakin vastaavissa tapahtumissa loppukesästä alkaen. Myyntipaikat olivat kaikki varattuja ja tarjolla oli myös mielenkiintoisia lasiesineitä, mutta ainakin lauantaina tapahtuman alkuvaiheessa oli yleisöä paikalla vähemmän kun vastaavassa tapahtumassa aikaisemmin. Ilmeisesti talouskriisistä on mediassa puhuttu niin paljon, että ihmiset ovat tulleet varovaisemmiksi oman rahankäyttönsä suhteen ja vähemmän välttämättömistä hankinnoista tingitään nyt.

Helsingissä voi vaikuttaa myös se, että kuukausi sitten oli Messukeskuksessa Salonki-antiikkitapahtuma ja vajaan kuukauden päästä on Wanhan Sataman antiikkimessut. Ehkä kolme samankaltaista tapahtumaa ajallisesti näin lähekkäin vaikuttaa jo negatiivisesti yleisömääriin. Toisaalta Kaapelitehtaalla näkyi asiakkaiden joukossa myös vähän nuorempia henkilöitä, mikä on hyvä kun yleensä näissä myyntitapahtumissa yleisön keski-ikä on aika korkea. Jotkut kauppiaat ovatkin jo kaivanneet uutta sukupolvea asiakaskuntaan, koska pidempään vanhoja esineitä harrastaneilla alkaa jo tilanahtaus asunnoissa rajoittaa uusia hankintoja. Salonki-tapahtumassakin jo näkyi, että Habitare-messuilta poikkesi paljon sellaista nuorempaa väkeä, jotka eivät ole perinteisiä antiikkimessujen kävijöitä.

Kaapelitehdas on hyvä tapahtumien järjestämispaikka; tänne pääsee metrolla, ratikalla ja monella bussilinjalla, lisäksi viikonloppuisin on lähistöllä melko runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja.

Messut järjestettiin kahdessa Kaapelitehtaan salissa, joissa on hyvä valaistus.

Topique Design´in laadukasta valikoimaa -

Toivo Niskakoskella oli yksi messujen kiinnostavimmista lasiesineistä: Kyllikki Salmenhaaran Kauklahden lasitehtaalle suunnittelema graal-malja. Tässä tekniikassa lasimaljan päälle on maalattu kuviot ja tämän päälle on valettu uusi lasikerros. Salmenhaara suunnitteli Kauklahdelle 1943-46. Tämän jälkeen hän vaihtoi materiaalia ja KS tunnetaankin paremmin keramiikkataiteilijana.

Ajan-muiston osastolla tuttuun tapaan laaja valikoima Okkolineja -

mutta myös paljon muuta, esim. iso neonkeltainen aurinkopullo.

Turkulaisen Old Artin laadukasta valikoimaa.

1 kommentti:

 1. Oliko Niskakosken "akvaario" tosiaan Kerttu Salmenhaaran? Ettei ollut kuitenkin Kyllikki?

  :) Pakko oli tulla vähän vinoilemaan, kun kerrankin jotain hassua huomasin tästä super mielenkiintoisesta blogista!
  Ja erityisen iso kiitos vinkistä Kauklahti-luennon suhteen. Olisi muuten mennyt kokonaan ohi, mutta nyt pääsenkin mukaan!

  Jatkakaa samaan tahtiin!!!

  Ja tunnelmallisia syysiltoja!

  - Hedy

  VastaaPoista