keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lasinkeräilijän Blogi on avattu

Lasinkeräilijän blogin tarkoitus on olla yhdistävä tekijä kaikkien vanhoista lasiesineistä kiinnostuneiden kesken. Blogissa on vaihtuvia, ajankohtaisia artikkeleita vanhojen lasiesineiden harrastajia kiinnostavista aiheista. Tiedon etsimistä helpottamaan blogiin on koottu linkkilistat aihealueittain. Blogista löytyy myös kattava tapahtumakalenteri, johon kootaan tiedot alan myyntitapahtumista ja näyttelyistä.

Mitään tarkkaa vuosimäärää ei aseteta sanalle ”vanha”. Useinhan ihminen mieltää vanhaksi esineen, joka vanhempi kuin hän itse tai joka on tuttu omilta lapsuusvuosilta. Blogin sisältö kuitenkin keskittyy suomalaisen lasiteollisuuden 1900-luvun tuotteisiin, päähuomion ollessa vuosien 1920 – 1980 välisen ajan esineissä.

Vanhoista lasiesineistä kiinnostuneet henkilöt voivat olla keräilijöitä tai he muuten arvostavat vanhoja esineitä. Usein kiinnostus herää, kun perii tai muuten saa haltuunsa vanhan esineen. Jotkut kiinnostuvat vanhoista esineistä kotinsa sisustamisen kautta. Monille vanhat lasi-esineet voivat olla myös sijoituskohde.

Vanha lasiesine voi olla hyvä sijoituskohde vain jos osaa ostaa sen ”oikeaan” hintaan.  Vanhoilla esineillä ei voi olla yhtä ja oikeaa ns. apteekin hintaa, vaan jokainen esine on yksilö, jossa on vuosien saatossa kertynyttä patinaa ja usein myös joitain vikoja. Riippuu lisäksi kyseisen myyjän ja kyseisen ostajan sen hetkisestä tilanteesta mille tasolle hinta asettuu juuri sillä hetkellä kun kauppaa ollaan tekemässä. Mutta jos hinta on lähellä kyseisen ajankohdan yleistä vastaavien esineiden hintaa, niin vuosien saatossa vanhaan tavaraan sijoitettu pääoma kasvaa enemmän korkoa kuin vastaava rahasumma pankkitilillä. Sijoitus on tietysti parempi, jos pääsee hankkimaan esineen ajankohdan hintatasoa edullisemmin. Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää, että ennen hankintojen tekemistä hankkii tietoa vanhoista esineistä ja niiden hintatasosta. Lasinkeräilijän blogi pyrkii osaltaan helpottamaan tällaisen tietouden leviämistä.

Blogin pääasiallinen näkökulma on vanhojen lasiesineiden keräilijän tai ihailijan näkökulma, mutta se palvelee myös muita alan toimijoita, esimerkiksi vanhojen lasiesineiden kauppiaita. Myös taideteollisuuden ja kulttuurihistorian sekä museoalan harrastajat toivottavasti löytävät blogin kautta hyödyllistä informaatiota. Blogin toivotaan tuovan uusia kontakteja kaikille vanhojen lasiesineiden ystäville. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman laaja kirjo vanhojen lasiesineiden ystäviä.

Blogia ylläpitää Vanhojen lasiesineiden keräilijät ry. Yhdistys ottaa vastaan raha- ja esinelahjoituksia toimintansa tukemiseksi.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että eksyin "vahingossa" tänne !

  Kauniit lasiesineet ovat rakkaita ja niitä myös keräilen ja myynkin ;)
  Omassa blogissani näkyvillä muutamia aarteitani.

  Onnea blogille ja menestystä ja näkyvyyttä !

  T: Wihtori

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailustasi "kermakkokimara" blogissani !
  Tulin uteliaisuuttani vastavierailulle ja taidan tulla jatkossakin, tämä blogi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Laitoin oman blogini linkkilistaan tämän blogin, eihän haittaa..?
  Hyviä keräilyjä ;)
  -Mona-

  VastaaPoista
 3. Kiva kun löysin tämän blogin.Ihailen suomalaisten taiteilijoiden luomia kauniita ja pelkistettyjäkin luomuksia.
  Olen kerännyt lasia niin, että kaapit ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia esineitä.
  Pitää hankkia lisää kaappeja...
  Lähden huomenna taas katsomaan, löytyisikö kokoelmaan vielä jotain kivaa ja käyttökelpoista esinettä...
  Nuppu

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi ja erittäin kiinnostava tämä teidän tunnuskuva Hongellin Majakka. Itselläni on pieni karahvi jolle en ole mistään löytänyt tekijää/alkuperää mutta omassani on samanlainen korkki. Liekö minunkin putelini Hongellia ....

  VastaaPoista