maanantai 20. helmikuuta 2017

Heikki Viinikaisen Babushka


Kuudesta erilaisesta lasista muodostuva Babushka-sarja.
Suunnittelu Heikki Viinikainen ja valmistus Nord Design
Nuutajärvellä. Kuvakaappaus: www.youtube.com/watch?v=ZkxxrkMx_OQ
 
Babushka on kuuden lasin pinoutuva lasisto, jossa on kolme sisäkkäistä kerrosta ja ylä- ja alaosissa sama tilavuus. Lasien koot ovat: iso 40 cl, keskikoko 20 cl ja pieni 10 cl. Värivaihtoehdot: harmaa, kokonaan väritön (kirkas) ja väritön, jossa on pinkki sydänosa.

Lasiston suunnittelija on nuutajärveläinen lasitaiteilija, muotoilija Heikki Viinikainen. Babushka-lasisto on saanut alkusysäyksen suunnittelijan lapsuudesta. ”Kuuhankavedellä lapsuuden kesiin liittyi aina erottamattomasti iso, monikerroksinen, taitavasti suunniteltu ja koristeltu maatuska. Purin ja kasasin sen satoja kertoja, mutta ihmetys ja ihastus rakenteeseen säilyi.”

Heikki Viinikainen suunnittelemassa.
 
Babushka-sarjan lasit ovat monikäyttöisiä niin arjessa kuin juhlassakin. Pinottuna kokonaisuutena tilankäyttö on minimaalista ja tuotteen visuaalinen ilo maksimaalista. Mahdollisuus väriyhdistelmiin tekee tuotteesta persoonallisen ja aina yllättävän Babuhskan.

Harmaasta lasista tehty Babushka-sarja.
 
Tamperelainen perheyritys, Avainlippu- ja Design from Finland -perheisiin kuuluva Nord Design on käynnistänyt ensimmäisen sarjatuotantoisen lasiston valmistuksen Nuutajärven lasikylässä. Yritys jatkaa pitkää lasinvalmistuksen perinnettä ja tarjoaa nuorille suunnittelijoille mahdollisuuden luoda arkeen sopivia käyttöesineitä.

Värittömästä lasista tehty Babushka-sarja,
jossa on pinkki sydänosa. Kuva: www.norddesign.fi
 
Kansainvälinen Glass is Tomorrow -workshop innosti Viinikaisen suunnittelemaan maatuskan muotoon ja rakenteeseen perustuvan kokonaisuuden. Näin syntyi pinoutuva lasisto, jossa on kolme sisäkkäistä kerrosta. Babushka-sarjan lasit ovat monikäyttöisiä niin arjessa kuin juhlassakin. Pinottuna kokonaisuutena tilankäyttö on minimaalista ja tuotteen visuaalinen ilo maksimaalista.

Värittömästä lasista tehty Babushka-sarja,
jossa on pinkki sydänosa. Kuva: www.norddesign.fi
 
Nord Design on tamperelainen perheyritys, joka jatkaa maamme pitkää lasinvalmistuksen perinnettä. Yritys tarjoaa uusille nuorille suunnittelijoille mahdollisuuden luoda käyttöesineitä meidän jokaisen arkeen. Tuotteet valmistetaan Nuutajärvellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti