maanantai 6. heinäkuuta 2015

Raaseporin antiikkiviikko alkaa


 
Antiikin, taiteen, designin ja vintagen monipuolinen kesätapahtuma Fiskarsin Antiikkipäivät järjestetään alkavan viikon torstaista 9.7. sunnuntaihin 12.7. Fiskarsin Vanhalla veitsitehtaalla. Näytteilleasettajina on yli 70 kokenutta ammattikauppiasta ja tänä vuonna juhlistetaan heidän vuosien varrella kasvaneen kokoonpanonsa 25–vuotista taivalta Raaseporin alueen kesän antiikkitapahtumissa.

Kauppiaiden yhteisvoimin järjestämä Fiskarsin Antiikkipäivät on yhdistyksen vuosittaisen toiminnan päätapahtuma. Tapahtuma tarjoaa laadukkaan valikoiman pääosin sisustukseen, kattaukseen ja keräilyyn soveltuvia huonekaluja, taidetta, pienesineitä ja tekstiilejä 1700–luvun antiikista 1900–luvun designiin asti. Tapahtumassa kävijät pääsevät inspiroitumaan nostalgisia muistoja herättävistä ja yksilöllisistä esineistä sekä muun muassa ympäristöystävällisemmistä ja ajattomista sisustusratkaisuista Veitsitehtaan katetuissa 2500 m2:n messutiloissa. Pitkään alalla toimineet erikoisasiantuntijat arvioivat myös asiakkaiden omia esineitä ja antavat entisöintiin liittyviä neuvoja. Paikan päällä pääsee nauttimaan tuotetarjonnan lisäksi kauniista miljööstä ja joen rannalla sijaitsevista kahvio- ja ruokailupalveluista.

Tapahtuma on avoinna joka päivä torstaista sunnuntaihin klo 10.00 – 17.00
Sisäänpääsy: 10 € (lapset ilmaiseksi)

Myös Fiskarsin seuraintalo Lukaali on Fiskarsin Antiikkipäivät ry:n käytössä tapahtuman ajan. Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMA järjestää Fiskarsin Lukaalissa Teosmyynti–tapahtuman, jossa myydään heidän kuva- ja veistotaidetta, uniikkeja keramiikka-, lasi-, metalli-, paperi-, puu- ja tekstiiliteoksia sekä kalusteita.

Lukaali on avoinna päivittäin klo 10 – 17 ja se on kävijöille ilmainen. Lukaalin ja Vanhan veitsitehtaan välillä kulkee päivittäin ilmainen bussikuljetus.
 
Lähde: http://www.fiskarsinantiikkipaivat.fi ja sieltä löytyy esim. näytteilleasettajien luettelo.


Fiskarsin antiikkitorilla on vielä vapaita paikkoja.


Fiskarsin kyläseura järjestää perinteisen tavan mukaan ruukkitaajaman torilla vanhan tavaran, antiikin ja käsityön toritapahtuman samaan aikaan antiikkipäivien kanssa. Tämän tapahtuman ajaksi torille on järjestetty 79 myyntipaikkaa, mutta ilmeisesti kaikkia paikkoja ei ole varattu.

Sääennusteet eivät lupaa kovin hyvää säätä loppuviikon ajalle, mutta vielähän säärintamien liikkeet voivat muuttua siitä, mitä sunnuntaina ennustettiin.Billnäsin antiikkipäivien vuoden 2015 vuosilintu on nimeltään
Bilibii ja se on Oiva Toikan muotoilema. Näitä on valmistettu
260 kappaleen numeroitu sarja.

Wanha Tammitori järjestää tänä vuonna kolmatta kertaa Billnäsin antiikkipäivät. Tapahtumapaikkana on toista kertaa ratsastusmaneesi ympäristöineen; Antiikki-ja perinnepäivät sijoittuvat pääosiltaan Billnäsin ratsastuskeskuksen alueelle, jossa on 800m2 ratsastusmaneesi sisämyyntipaikkoineen. Tapahtumaan tulee kauppiaita antiikin kaikilta osa-alueilta, edustettuna ovat sekä designlasi ja -keramiikka, vintage- ja retro-huonekalut sisustusesineineen sekä perinteisempi talonpoikais- ja antiikkiesineistö. Paikalta löytyy myös postimerkki- ja postikorttikauppiaita, unohtamatta vanhojen rahojen asiantuntevia kauppiaita, sekä antiikkikorukauppiaita.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti