tiistai 5. toukokuuta 2015

Fredrikintorilla antiikkia kesäsunnuntaisin

 

Sää suosi tätä avajaistapahtumaa. Tässä yksi 
myyntipaikka ja sen takana kahvilateltta.Fredrikintorille Helsingin Punavuoren ytimeen avautuu tämän kesän ajaksi kivijalkayrittäjien antiikki-, design- ja vintagetori. Paikalliset kauppiaat ja Punavuoriseura aloittavat ainutlaatuisen sunnuntaitorin, joka on avoinna toukokuusta syyskuulle pääosin joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas sunnuntai klo 10 - 16.

Ensimmäinen toripäivä oli sunnuntaina 3.5. ja oheiset kuvat on otettu aamulla torin pystytysvaiheessa.


Torin toisella laidalla sijaitsivat muut myyntipaikat.


Ajatus antiikkitorista syntyi kauppias Christina Kangaspunnan ja Punavuoriseuran Eeva-Liisa Näsin aloitteesta, joiden mielestä Fredrikintori on nappivalinta sen läheisen sijainnin ja sopivan koon puolesta. Mukaan torille on tulossa tähän mennessä kuusi kauppiasta, joista osalla on oma antiikkimyymälä lähikortteleissa. Kauppiaat haluavat omalla panoksellaan olla mukana kehittämässä kaupunkia ja elävöittämässä torikulttuuria. Antiikkitorin lisäksi ravintola Torin pyörittämä ulkokahvila tarjoilee omia herkkujaan teeman mukaan vintageastioilta.


Kaksi komeaa Hongellin maljaa Aarreaitan pöydällä.


Antiikki- ja designtorin kauppiaina ovat Christine´s Design, Pekantik, Roobertin Osto ja Myynti, Marco Carpet, Nautilusdesign sekä Antiikki ja Keräily Aarreaitta, joiden valikoimissa on suomalaista 50- ja 60-luvun taidelasia ja keramiikkaa, valaisimia, antiikkia, koruja sekä vintagetekstiilejä. Erikoisuuksiakin löytyy kuten tulitikuista tehty arkku ja Suomi sitra-soitin. Kauppiaat tuovat Fredrikintorille kivijalkamyymälöiden aarteitaan pääosin joka kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina 3. ja 24. toukokuuta, 7. kesäkuuta, 5. ja 19. heinäkuuta, 2. ja 16. elokuuta sekä 6. ja 20. syyskuuta. Antiikki- ja designtori on avoinna klo 10-16 säävarauksella.


Kaj Frankin Ateenan aamu.


Kaupungin toritoiminnasta ja sen kehittämisestä vastaava Helsingin Tukkutori on tyytyväinen torin aukioloon sunnuntaina:
- On hienoa, että paikalliset yrittäjät ja tekijät ottavat aktiivisen roolin oman alueensa kaupunkikulttuurin elävöittämiseen ja torikaupan tukemiseen, Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori toteaa.
Fredrikin eli Fredan tori on Punavuoren pieni, mutta sitäkin sielukkaampi tori Fredrikinkadun ja Punavuorenkadun kulmassa. Torilla järjestetään kirpputoreja sekä erilaisia kaupunginosatapahtumia, kuten Helsinki-päivä 12. kesäkuuta ja RööperiFest elokuussa. Fredrikintorin laidalla sijaitsee myös ravintola Tori ja teatteri Takomo. Kesäsin torilla on kahvila ja myyntikojuja.

Lähde: http://www.hel.fi/www/uutiset/fi/tukkutori/fredrikintorille-kesaksi-kivijalkakauppiaiden-antiikki-ja-designtori


Christines designilla oli lyhyt matka myyntipaikalle.Kahvilateltan takana oli vielä yksi myyntipaikka.Komea tuoli katseenvangitsijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti