lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lisää kynttilänjalkoja

Tässä blogissa oli 1.3. juttua lasisista kynttilänjaloista keräilykohteena. Ohessa pari kuvaa lisää tästä aiheesta.

Tässä valikoima värikkäitä tähden muotoisia kynttilänjalkoja. Rykelmässä on sekä Karhulan että Riihimäen valmistamia esineitä.

Viistosti sivulta otetusta kuvassa näkyy kynttilänjalan muoto paremmin; yksinkertaisuus on kaunista.

Näitä lasiesineitä näkee silloin tällöin myytävän kynttilänjalkoina.

Nämä on Karhulan lasitehtaan valmistamia sähköeristeitä. Yleisemmin niitä on valmistettu posliinista, mutta lasisiakin on tehty useampaa eri kokoa. Ylemmässä kuvassa näkyvä syvennys (jonka jotkut luulevat olevan kynttilää varten) on tarkoitettu metallikoukulle, jolla eriste on kiinnitetty pylvääseen tai vastaavaan. Eristeen kapeaan kohtaan on kiinnitetty eristämätön sähkönjohdin, usein kuparilanka. Tällaisia ei ole valmistettu enää vuosikausiin.

2 kommenttia:

  1. Minulla on tuollainen vihreä tähdenmuotoinen kynttilänjalka, ollut 1970-luvulta lähtien, joten ei voi olla Tiimari. Sama värisävy kuin kuvissa oikeassa yläkulmassa. En kuitenkaan ole löytänyt sitä mistään muualta netistä kuin tältä sivulta. Miten voin olla varma olisiko se riihimäen tai Karhulan valmistama?

    VastaaPoista
  2. Mulla on 11kpl noita pieniä lasieristeitä,toimivat snapsilaseina ja tarjottimena tietysti peltinen pylväänhattu. Onkohan noilla jotain arvoa,muuta kuin koristeena?

    VastaaPoista