perjantai 15. toukokuuta 2020

Nuutajärvellä lasisuunnittelukilpailu lapsille


Nuutajärven Lasikylä sijaitsee metsän keskellä Urjalassa. Metsän asukkaat ovat päässeet teemaksi lasisuunnittelukilpailuun 7-12 vuotiaille lapsille. Koronan aikana suomalaiset ovat viihdyttäneet itseään metsien luontopoluilla. Onko se herätellyt lasten mielikuvitusta?


Nyt pääsee suunnittelemaan oman metsänasukkaan, joka toteutetaan kuumasta lasista! Minkälaisia asukkaita on metsässä? Asukas voi olla kasvi, eläin, satuhahmo tai ihan mitä vaan metsässä asustelee. Asukkaasta voi piirtää tai maalata kuvan ja keksiä hahmolle oman tarinan.

Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun asti. Suunnitelmista valitaan 20–25 metsän asukasta toteutettaviksi ja voittajat kutsutaan toteuttamaan luomuksensa yhdessä lasinpuhaltajien kanssa Nuutajärvelle. Puhalluspäivinä yleisö pääsee mukaan seuraamaan jännittävää työskentelyä lasihytissä.

Kilpailun järjestää ryhmä lasinpuhaltajia, joilla on paljon kokemusta lasten kanssa työskentelystä. ”Suunnittelijoina lapset ovat yhtä tarkkoja töiden toteutuksessa kuin aikuisetkin muotoilijat. Lasten kanssa on hauska työskennellä koska ideat ovat niin yllättäviä.”, lasinpuhaltaja Alma Jantunen kuvailee.

Lasikylässä valmistaudutaan kesään ja odotetaan malttamattomina että saadaan paikat auki. Kilpailutöiden puhalluspäivät tarkentuvat myöhemmin kilpailun aikana. Valmiit työt kootaan näyttelyksi ja esitellään virtuaaligalleriassa tapahtuman nettisivulla lasisuunnittelukilpailu.fi. Sieltä, sekä tapahtuman FB-sivilta saa ajantasaista tietoa puhalluspäivistä ja kilpailun etenemisestä.

Kilpailun nettisivut: lasisuunnittelukilpailu.fi
https://www.facebook.com/lasisuunnittelukilpailu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti