keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Lasipäivän huutokaupan loppuhintoja

Viime lauantaina Suomen lasimuseossa järjestetty Lasipäivä huipentui huutokauppaan, jossa oli 69 kohdetta. Huutokaupan toteutuneet loppuhinnat on julkaistu Suomen lasimuseon ystävät ry:n nettisivustolla:


Ohessa on muutama mielenkiintoinen kohde:
 


 
Björn Weckström tunnetaan parhaiten korumuotoilijana, mutta hän on 1970-luvulla muotoillut myös lasiesineitä Nuutajärven lasille. Lasipäivän huutokaupassa oli kolme hänen muotoilemaansa taidelasiesinettä, jotka osoittautuivat halutuiksi. Tämän maljakon vasarahinta oli 370 euroa.


 
Ranskan keisaripariskunnan mukaan nimetyt karahvit nousivat myös aika ylös. Tämä Josefina oli pariskunnasta halvempi 390 euron hinnalla.
 

 
Weckströmin esineistä arvokkaimmaksi osoittautui Napoleon 460 euron loppuhinnalla.
 

 
Aimo Okkolinin värillisestä kristallista hiotut lasiesineet ovat pitkään olleet arvostettuja lasiesineitä. Värittömästä kristallista hiotut Kristiina –maljakko ja –malja nousivat myös yllättävän ylös; yhteishinta oli 300 euroa. Huutokauppaluettelossa esineet oli virheellisesti nimetty Polar-sarjan esineiksi.


 
Tämä Kaj Franckin pienikokoinen lintu nousi 320 euroon.


 
Helena Tynellin Rantakivet –kokonaisuus myytiin 800 eurolla.


 
Huutokaupan kallein esine oli tämä Oiva Toikan Kiikkuri, joka nousi 1.050 euroon.


 
Tapio Wirkkalan suurikokoinen taidelasimalja myytiin 600 eurolla.


 
Myös uutta lasia oli huutokaupassa, kuten tämä Iittalan huutokauppaan lahjoittama tämän vuoden vuosikuutio no 197/2000. Vasarahinta 440 euroa.


 
Harri Koskisen Uusi Alue myytiin 620 eurolla. Tehdashinta on kuulemma 1500 euroa, joten hankinta oli edullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti