lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hongellin perusmaljakoitaOheisessa kuvassa on kaksi eri versiota perusmaljakosta, jonka mallinumero on 9655. Keskimmäinen on vähän korkeampi ja sen yläreunaan on hiottu ornamenttikuvio maljakon ympäri. Keskimmäisen ja oikean puoleisen maljakon kivihiotussa kuviossa eli ns. lehtokaiverruksessa mies niittää viljaa viikatteella. Maljakon tämä hiontakuvio on alun perin Amerikan-vientiin tarkoitettu, siksi nimi on The harvest eli elonkorjuu. Suunnitteluvuosi on 1938. Maljakkoa valmistettiin värittömästä, merenvihreästä ja savunruskeasta lasista. Nämä on kaikki tehty värittömästä lasista. Keskimmäinen on tehty paksummasta, 2 mm, lasista ja matalammat on tehty puolet ohuemmasta.Tässä on samasta maljakosta savunruskeita ja merenvihreitä versioita. Oikean puoleisin on tuo klassinen amerikanvientimalli eli Jalmari Lehdon hioma Harvest-kuvio merenvihreässä maljakossa. Toinen oikealta on koristeltu kukilla ja perhosilla. Savunruskeat on koristeltu kahdella erilaisella kasvikuviolla.


Tässä kuvassa on lähikuva tuosta kukkien ja perhosten kuvilla koristellusta maljakosta.Tässä on lähikuva savunruskeasta maljakosta, jossa on hiottuna tällainen kasvikuvio.


3 kommenttia:

 1. Osaatko sanoa miksei tänä viikonloppuna ollut antiikkimessuja helsingin wanhassa satamassa? Syksyn esitteessä siitä oli vielä mainos, mutta sen jälkeen mitään ei enään infottu?

  Marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan Sataman messujen peruuntumisesta on ollut juttu tässä blogissa 13.12.2012:
   http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2012/12/wanhan-sataman-antiikkimessut-peruttu.html

   Syynä oli ilmeisesti se, että marraskuun messujen jälkeen kauppiaat eivät tehneet myyntipaikan
   ennakkovarauksia tarpeeksi kevään messutapahtumaan. Aika moni kauppias oli pettynyt marraskuun messutapahtuman tuottoon.
   Messujärjestäjä Pro-Messujen nettisivuilla on tieto, että seuraavat messut järjestetään Katajanokalla 02.-03.11.2013.

   Toinen messujärjestäjä eli Keräilykuume järjestää keväällä messutapahtuman Helsingissä 20.-21.4. Keskenrannan tapahtumakeskuksessa, joka on lähellä tekniikan museota (http://www.tekniikanmuseo.fi/info.html). Raitiovaunu 6:n ja 8:n yhteiseltä päätepysäkiltä on lyhyt matka kävellä paikkaan.
   Tapahtumasta on julkaistu juttu tässä blogissa 13.2.2013:
   http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2013/02/helsingissa-sittenkin-kevaalla-antiikki.html

   Poista
 2. osaako kukaan sanoa minkä arvoinen elonkorjuu kirkas maljakko voisi olla?

  VastaaPoista