maanantai 7. tammikuuta 2013

Billnäsin antiikkimarkkinat on peruttu ensi kesältä


Parina edeltävänä kesänä Raaseporissa on järjestetty kahdet samanaikaiset antiikkimessut, Billnäsin antiikkimarkkinat ja Fiskarsin antiikkipäivät, joiden ajankohtana on ollut heinäkuun alkupuoli. Tulevana kesänä ei Billnäsin ruukissa järjestetä antiikkitapahtumaa.

Billnäsin antiikkimarkkinat on järjestänyt Raaseporin kulttuuriverstas Oy, joka on osa Management Events –yhtiöitä. Yhtiöiden perustaja on Olli Muurainen, joka omistaa myös Billnäsin ruukin. Raaseporin kulttuuriverstaan liikevaihto vuonna 2009 oli 505.000 euroa ja tilikauden tulos 1000 euroa tappiollinen. Vuonna 2010 luvut olivat 528.000 ja 1000 euroa plussan puolella. Vuonna 2011 liikevaihto putosi 190.000 euroon, mutta tilinpäätös pysyi silti 1000 euroa voitolla. Vuoden 2012 lukuja ei vielä ole olemassa. Tänä vuonna Raaseporin kulttuuriverstas Oy ei järjestä lainkaan kesätapahtumia.


 
Raaseporissa, tai silloisessa Karjaan kunnassa, järjestettiin ensimmäinen antiikkitapahtuma Fiskarsin Lukaalissa vuonna 1991. Silloin paikalla oli 15 antiikkikauppiasta ympäri maata. Tapahtuma siirrettiin Billnäsin Ruukkiin ja se kasvoi vuosien saatossa alan kesäkauden kohokohdaksi. Olli Muuraisen ostettua Billnäsin ruukin nousivat kauppiailta perittävät myyntipaikan vuokrat niin korkeiksi, että iso osa kauppiaista järjesti itse kesällä 2010 oman myyntitapahtuman Fiskarsin vanhassa veitsitehtaassa. Kolmen vuoden ajan järjestettiin kaksi erillistä nelipäiväistä myyntitapahtumaa kahdessa lähekkäin sijaitsevassa vanhassa ruukkimiljöössä. Periaatteessa tapahtumat kilpailivat keskenään, mutta ne myös tukivat toisiaan, koska moni alan harrastaja kävi kummassakin. Yhdessä ne ovat muodostaneet sellaisen kokonaisuuden, että on kannattanut lähteä kauempaakin kesäretkelle läntiselle Uudellemaalle. Kolmannen, ja yhtä merkittävät osan asiakkaan kannalta, on tarjonnut Fiskarsin kyläyhdistyksen järjestämä antiikkitori, joka myös on ollut nelipäiväinen tapahtuma.
 
Antiikkimarkkinat Billnäsin ruukissa heinäkuussa 2012.
 
 
 

1 kommentti:

  1. Lue tämän blogin juttu, pvm 28.1.:
    http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2013/01/billnasissa-jarjestetaan-sittenkin.html

    VastaaPoista