tiistai 10. heinäkuuta 2012

Somerniemen kesätorilta löytyy myös vanhoja lasiesineitä


Keskellä maaseutua Hämeen ja Varsinais-Suomen rajamailla järjestetään aina kesälauantaisin Somerniemen kesätori. Siellä myydään tavallisen suomalaisen maalaistorin tapaan tuoreita marjoja, vihanneksia ja juureksia sekä erilaisia käsitöitä. Tietysti myös halpatuontivaatteita ja muuta vastaavaa, mutta erilaisen kesätorin siitä tekee se, että suurin osa myyjistä myy vanhoja esineitä laidasta laitaan. Osa myyjistä on ammattikauppiaita ja osa yksityishenkilöitä. Hintahaitari on laaja, voi tehdä hyviä löytöjä, mutta esimerkiksi viime lauantaina Somerniemellä pyydettiin joistakin lasiesineistä enemmän kuin samaan aikaan pidetyillä Fiskarsin antiikkipäivillä. Tunnelma on leppoisa ja hinnoista kannattaa neuvotella.

Somerolla on heinäkuussa muutakin nähtävää, esimerkiksi somerolaisen korutaitelija Liisa Vitalin muistonäyttely ja somerolaislähtöisen Kaija Aarikan retrospektiivinen näyttely.

Lisää netissä:

 

Ohessa kuvia Somerniemen kesätorilta 7.7.


Tori sijaitsee aivan Somerolta Helsinkiin vievän tien no 280 vieressä.

Monenlaisia koriste-esineitä tarjolla.

Lasitavaraa etualalla ja taustalla näkyvien telttakatosten alla myydään tekstiilejä.

Välttämättä ei tarvita edes myyntipöytää myyntipisteen avaamiseksi.
Somerniemellä on useita kauppiaita, joilla on jo vuosia ollut sama vakiopaikka.


Osa myyjistä on sellaisia, jotka näkee myös torstaisin Salon iltatorilla.Nämä kuvat on otettu varhain aamulla, jolloin torikäytävillä oli vielä melko tyhjää, mutta parhaimpina lauantaipäivinä Somerniemen kesätorilla käy useita tuhansia asiakkaita.

Humppilan (uuden) lasitehtaan 1970-luvun tuotantoa.

Parhaimpina myyntipäivinä Somerniemellä on lähes 200 myyjää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti