sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lisää kuvia Fiskarsista


Tänään sunnuntaina Fiskarsin torilla oli vähemmän myyjiä kuin torstaina. Lauantain sateiden vuoksi osa myyjistä oli pakannut tavaransa ja lähtenyt pois.

Nanny Stillin hieno keltainen koru oli myymättä, koska siinä oli iso lasin sisäinen halkeama.


Lisa Johansson-Pape voitti Karhulan lasitehtaan 1932 kilpailun puristelasisarjassa kolmannen palkinnon Press-lasisarjalla. Tämä tumman vihreä esine kuuluu siihen sarjaan, vaikka tällä myyntipöydällä ilmoitettiin Gunnel Nymanin suunnitelleen esineen.

Fifty-Sixtyn pöydällä oli sunnuntaina paljon vähemmän esineitä kuin torstaina


Aimo Okkolinin kristalliesineitä Fifty-Sixtyn pöydällä.


Erilaisia toisen maailmansodan muistomaljoilla on olemassa iso joukko, tässä on näkyvissä kulmikas mottimalja, pyöreä Karjala-malja ja ovaali korsumalja.


Fiskarsin torin viereen on rakennettu lasten leikkialue, joka olikin kovassa käytössä antiikkipäivien aikana.

Helsinkiläisen Vanhaa ja kaunista –liikkeen hyllystöstä on vain pieni osa tässä kuvassa.Vanhan veitsitehtaan kyljessä oleva kahvila-alue on vehreässä ympäristössä veden äärellä.


Hyväkuntoinen Armando Jacobinon hevospari.


Nanny Stillin Pajazzosta on pari erilaista väri- ja kokoversiota.

Antiikkiliike Risto Muurin osastolla oli Hongellin väritön kalamalja ja Majakka-karahvi kolmen lasin kera. Firmalla on alan paras suomalainen nettiosoite: www.antiikki.fi


Tässä näkyy osa Pekantikin lasiesineiden valikoimasta.


Kyllä lasiesineiden keräilijätkin pysähtyvät välillä ihailemaan kotimaista keramiikkaa.

Maljakon kylkeen liimatun lapun mukaan esineen on signeerannut G.Hongell. Pohjassa oli kuitenkin happosigneeraus: Nuutajärvi SK eli Soini Kajander on hionut sen. Näitä Kajanderin ruotsalaisen esikuvan mukaan hiomia maljakoita on muutama keskenään vähän erilainen malli ja hiontakuvioitakin on muutama. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun esinettä yritetään laittaa Hongellin nimiin, mutta tässä oli kuitenkin pohjassa selvästi näkyvissä aito oikea signeeraus.

1 kommentti:

  1. Hei! Olisin kysynyt, kenen myyntipöydällä oli noita sotien muistomaljoja?

    VastaaPoista