sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vielä 6 yötä Lasipäivään 24.1.


Lasinkeräilijöiden ja muiden lasiesineiden ihailijoiden vuosi käynnistyy perinteiseen tapaan Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämässä Lasipäivässä, joka järjestetään lauantaina 24.1.2015 klo 10 – 15 Riihimäellä.

Paikalla on yli viisikymmentä yhdistyksen jäsentä myymässä lasiesineitä. Myyjistä iso osa on alan ammattilaisia, mutta joukossa on myös sellaisia keräilijöitä, jotka myyvät ylimääräisiä kokoelmansa ”rönsyjä” tai kaksoiskappaleita vain yhdistyksen järjestämissä myyntitapahtumissa. Tapahtumassa käy vuosittain koko päivän aikana enemmän kuin 3.000 lasiesineistä kiinnostunutta asiakasta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarjolla esinetunnistusta ja lasihuutokauppa
 

Museon ja yhdistyksen asiantuntijat tunnistavat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä, joita voi yhdellä henkilöllä olla mukanaan korkeintaan 3 kpl. Tämä erittäin suosittu palvelu on maksutonta ja esinetunnistusta on tarjolla klo 10 – 12. Kyse on nimenomaan lasiesineen muotoilijan ja valmistajan tunnistamisesta, mutta ei hinta-arvion antamisesta.

Lasipäivä huipentuu klo 14 – 15 järjestettävään huutokauppaan. Kuvallinen huutokauppaluettelo on julkaistu yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa www.suomenlasimuseonystavat.fi

Päivän aikana museomyymälässä myydään runsaan kirjavalikoiman lisäksi poistoeriä tarjoushinnalla ja samalla voi tutustua Suomen lasimuseon perusnäyttelyyn ilmaiseksi. Museon ravintolan lounaspöytä on katettuna klo 11:30 – 15 ja kahvilapuoli on auki klo 10 alkaen.

Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua ja paikoituskin on ilmainen.

 
Suomen lasimuseon ystävät ry täyttää 30 vuotta

 
Lasipäivä 2015 -tapahtuman järjestää talkootyönä Suomen lasimuseon ystävät ry ja sen tuotto käytetään yhdistyksen toimintatarkoituksen mukaisesti lasimuseon toiminnan tukemiseen. Museoiden määrärahat ovat nykyään niukat ja Suomen lasimuseon kannatusyhdistyksenä toimiva Suomen lasimuseon ystävät ry hankkii rahoitusta museon hankintoihin muun muassa järjestämällä vuosittain kaksi yleisötapahtumaa, joiden tuotto käytetään tähän tarkoitukseen.

Yhdistys on perustettu 1985 eli yhdistys täyttää kuluvana vuotena 30 vuotta ja tasavuosia juhlitaan myöhemmin keväällä. Yhdistyksellä on noin 900 jäsentä. Tammikuinen lasipäivä on järjestetty jo noin 20 kertaa. Yhdistys järjestää vuosittainen myös lasi- ja keräilytapahtuman kesäkuun alkupuolella. Vuonna 2015 sen ajankohta on lauantai 13.6. ja tapahtuma järjestetään Suomen lasimuseon piha-alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti